Bevezető, doboz, külső

Későn lépett be saját márkájú eszközzel a Google az okosórák piacára, viszont a Pixel Watch megjelenése, és a Galaxy Watchok Wear OS-re váltása új lendületet adott az androidos okosórák rendszerének. Ez pedig azért jó, mert aki esetleg irigyelné az iPhone és Apple Watch zökkenőmentes együttműködését, annak most már van alternatívája zöld robottal is, bár 155 ezer forint körül kell majd kicsengetnie a 41 mm-es Pixel Watch 3-ért, vagy ha az új 45 mm-es modellt szeretné, akkor 175 ezer forint körül. Nálunk a 41 mm-es modell járt teszten, így azzal szerzett tapasztalatinkat írjuk le.

Pixel Watch 3 egy Pixel 9 Pro XL hátán
Pixel Watch 3 egy Pixel 9 Pro XL hátán [+]

A magas árat indokolhatja az összeszerelés minősége, bár ránézésre megtévesztő a tokozás. A fényes fém acél hatását kelti szemre, de valójában csiszolt alumíniumról van szó. Új a kijelző, az eddigi AMOLED panel helyett 1 és 60 Hz között dinamikusan frissítő LPTO AMOLED-re váltott az óra, amit 3D-s Corning Gorilla Glass 5 edzett üveg véd. Az 1,4 hüvelykes kijelzőn 456 x 456 pixel dolgozik (320 ppi), ami remek élességet biztosít ebben a méretben, az érintési érzékenység is ugyanígy tökéletes pontosságú, kivéve ha víz kerül a panelre, olyankor ez is fantomérintéseket vesz fel.


[+]

Megvan az óra IP68-as minősítése, az eszköz pedig 50 méterig vízálló papíron (5ATM), és van külön mód az érintőkijelző zárolására. Ilyenkor az oldalsó koronával és a nyomógombbal lehet vezérelni az eszközt, a képernyő zárolását pedig a korona 20 másodperces nyomva tartásával oldhatjuk fel. Azért nem írom, hogy az óratest jobb vagy bal oldalán vannak a gombok, mert a Wear OS 5-ös rendszerben beállítható, hogy melyik csuklónkon hordjuk az eszközt és ott melyik irányba néznek a gombok. Azt viszont meg kell említenem, hogy a korona mellett található nyomógomb elhelyezése számomra kényelmetlen volt, mert a gomb túl mélyen van az óratestbe süllyesztve, így megtalálása és benyomása nem ment három hétnyi használat után sem reflexből. A tekerhető és kattintható korona pontosan érzékel, viszont egy furcsaságot tapasztaltam: zenelejátszás esetén időnként az ingujjamban vagy pulóveremben megakadva akkor is működésbe lépett a korona, és állított a hangerőn, amikor a karom csak lógott, tehát nem kellett volna a Pixel Watchnak a korona tekerését érzékelnie.


[+]

A Google szerint 2000 nites maximális fénysűrűséget képes kipréselni magából a Watch 3-ban található kijelző, tapasztalataink szerint kültéri olvashatóság tökéletes. Ebben mondjuk nagyban segít, hogy a rendszerfelület jelentős része fekete. Van mindig éber kijelzés is, ez viszont napfény alatt nem feltétlen látható, alább mutatom képen, hogy mire gondolok.

Hirdetés

Az első fotón a mindig éber kijelzőt kellene látni, a másodikon a csuklóm apró mozdítására már bekapcsolt a panelAz első fotón a mindig éber kijelzőt kellene látni, a másodikon a csuklóm apró mozdítására már bekapcsolt a panel Az első fotón a mindig éber kijelzőt kellene látni, a másodikon a csuklóm apró mozdítására már bekapcsolt a panel [+]

Bár van környezeti fényérzékelő és pontosan állítja magát az automatikus fényerő, az Always on kijelzés közvetlen napfény alatt nem látszik majd. Ez addig nem probléma, amíg van lehetőségünk a csuklónkat magunk felé fordítani, hiszen ilyenkor a Watch 3 ráküldi a maximális fényerőt a kijelzőre és olvasható lesz a panel (ahogy fentebb is látszik), de mondjuk ha erre nincs lehetőségünk, mert épp olyan edzést végzünk, vezetünk, akármi, akkor az AoD-n nem feltétlen fogjuk tudni leolvasni az adatokat.

Így néz ki a mindig éber kijelzés, amikor látható is
Így néz ki a mindig éber kijelzés, amikor látható is [+]

A 41 mm-es tokozású modell 41 mm átmérőjű kör, az óratest magassága 12,3 milliméter, ezzel nem áll el a csuklótól, talán ez az egyik legvisszafogottabb okosóra. Nekem vékony csuklóm van, azon kényelmes volt az M-es méretű szíjjal a Watch 3, és a méretéből adódóan női óraként is könnyen el tudom képzelni. Az óratok maga 31 grammot nyom, az M-es méretű szíjjal (130 – 175 mm-es csuklókhoz) együtt viszont már 56 grammot. Számomra alváshoz és mindennapi használathoz is kényelmes volt, nem húzta és nem nyomta karomat. A Google a dobozban egy L-es méretű szíjat (165 – 210 mm-es csuklókhoz) is biztosít, mindkettő fluoroelasztomer (szilikon), puha felülettel, de semmi extra. Külön megvásárolható az órához bőr, szilikon, fém vagy akár szövet szíj is, viszont arra kell figyelnünk, hogy a Pixel Watch saját tervezésű csatlakozást használ a szíjaknál, standard 18 vagy 22 mm-es gyorskioldós szíj nem lesz rá jó!


[+]

A Google által tervezett csatlakozóval biztosan megtartja a szíj az órát a csuklónkon, de a csere kicsit macerásabb a standard gyorskioldós megoldásnál. Van a szíjak csatlakozási pontja mellett egy olyan rész, amit be lehet nyomni, majd a szíjat a helyére illeszteni és becsúsztatni a foglalatba. De ha ez megvan, és rákattantak a tartófogak a szíj végén található fémre, tapaszaltunk szerint erősebb rángatásra sem mozdul el.

[+]

Az óratest hátsó oldala is javarészt fémből van, középen némi üveg, amin keresztül az optikai pulzusmérő és a bőrhőmérséklet-szenzor dolgozik. Az óra képes ezek mellett véroxigén-szintet is mérni, valamint a hardver képes lenne EKG-ra is, de az elektrokardiogram funkció az EU-ban még nem elérhető. Az óra ugyan listázza a Fitbit ECG appot, de ha megnyitjuk, akkor az az üzenet fogad angolul, hogy egyelőre nem támogatott Magyarországon a funkció. A hátlapon találjuk még a mágneses fém csatlakozópontokat, amik a töltőhöz kellenek. A Google egy USB-C végű mágneses töltőfejet ad a Pixel Watch 3 mellé a dobozban, ez úgy passzol az óratestre, hogy a korona felé kell állnia a kábelnek. Sajnos a Pixel Watch 3 nem vesz fel töltést másképp, nincs benne Qi támogatás.

[+]

A külső tehát rendben van, a csomagolás tartalma és prezentálása is minőségi terméket mutat, jöjjenek a szoftverrel és a mindennapi használattal kapcsolatos tapasztalatok. Csak előtte tegyünk említést róla, hogy a Pixel Watch 3 nem javítható, ami annak fényében kicsit veszélyes, hogy az ívelt üveg felső részt nem védi fém keret a külső behatásoktól. Erről bővebben itt írtunk.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.