Hirdetés

A Watch GT 5 széria és a nemzetközi piacon újdonságként bemutatkozó MatePad modellek mellett a Watch D2 is bemutatkozott a mai rendezvényen Barcelonában, ami klinikailag hitelesített, európai CE (MDR) orvosi tanúsítvánnyal rendelkezik és többek között, de elsősorban folyamatos, 24 órás, automatikus vérnyomásmérést kínál.


[+]

A magas vérnyomás kezelésére vonatkozó általános irányelvek – beleértve az ISH 2020 Global Hypertension Practice Guidelines-t, a 2017 ACC/AHA Blood Pressure Guideline-t és a 2018 ESC/ESH Klinikai Gyakorlati Irányelvek az artériás hipertónia kezelésére irányelvet – a három (orvosi, otthoni és automatizált) vérnyomásmérés egyikeként javasolta az ABPM, automatizált és rendszeres, jellemzően 15 vagy 30 percenként elvégzett vérnyomásérést.


[+]

A Watch D2 ugyanolyan, fizikai mandzsettás megoldással dolgozik, mint a felkaros vagy csuklómérők, csak sokkal kisebb és kényelmesebb formában. A felfúvódó mandzsetta (technikailag a szíj) szélessége körülbelül 1/5-e, térfogata 1/25-e, tömege pedig 1/26-a a hagyományos felkaros elektronikus vérnyomásmérőknek, az ultra-keskeny légpárna pedig mindössze 26,5 mm széles. Az óra a várnyomáson kívül természetesen mér véroxigénszintet, pulzust, stressz-szintet és bőrhőmérsékletet, készít EKG-t, figyeli az alvást, monitorozza a vaszkuláris flexibilitást és légzésmintázatokat, figyelmeztetve az esetlegesen előforduló arimirára, illetve nyilván hagyományos okosórás funkciókat is kínál.


[+]

A készülék egyébként négyzetes formanyelvet követ 1,82 hüvelykes megjelenítővel, a vezérlést pedig tekerhető korona és egy fizikai gomb is segíti. Az előző generációhoz képest 12%-kal lett keskenyebb a légpárnás mandzsetta, a komplett készülék pedig 10%-kal könnyebb. Az akár 6 napos üzemidőről az 524 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, a fekete vagy pezsgőarany tokozás IP68-as védelemmel támogatja a mostohább felhasználási körülményeket, az ára pedig 399 euró.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.