Hirdetés

Doboz, külső

A Samsung Galaxy Buds3 a dél-koreai gyártó idei olcsóbb fülhallgatója, bár alapvetően a 70 ezer forintos indulóár nem sokkal marad a százezres Buds3 Pro alatt. A sima Buds3 viszont más iskolát követ, ez egy félig nyitott füles, ami a fülkagylóban ül, nem tör be a hallójáratunkba gumiharangokkal. Az ezüstös plasztik külső IP57-es védettséget élvez, ránézésre pedig olyan, mint egy Tesla Cybertruckba oltott Apple AirPods 3 a száras dizájnnal, melyen az Apple lágy ívei helyett itt durva egyenes vonalak fogadnak minket. Ezek okán egyébként a tokba is nehezebb visszatenni a Buds3-at, mert megfelelő szögben kell fordítani, hogy a kis háromszögek fedésbe kerüljenek.

A Buds3 és Buds3 Pro egymás mellett
A Buds3 és Buds3 Pro egymás mellett [+]

A dobozban nincs is más a fülhallgatón és a hordozó tokon kívül, ami olyan szempontból furcsa, hogy a Samsung korábbi félig nyitott próbálkozásaihoz még jártak gumis kiegészítők, amivel a használó állíthatott a füles illeszkedésén. A Buds3 a 18,1 x 20,4 x 31,9 milliméterével és 4,7 grammjával nem nagy és nem is nehéz, de kialakítása miatt ha valakinek nem passzol a fülébe, akkor nem lesz kényelmes viselet. A műanyag ház pedig a verejtékre sem reagál jól, ha nem tökéletes az illeszkedés, elkezd csúszkálni. Számomra a bal tökéletesen kényelmes volt, a jobb fülem picit nagyobb, ott már folyamatosan javítgatni kellett a Buds3 helyzetét. A tok ugyanúgy néz ki, mint a Pro modellé, tehát a fedél átlátszó, a füleseket pedig 180 fokban meg kell fordítani kivételük után, hogy a fülünkbe rakjuk.


[+]

A védőtok 48,7 x 58,9 x 24,4 milliméter és 46,5 grammot nyom, rajta egy gomb párosításhoz, alul USB-C töltéshez, a hátoldal alatt pedig Qi tekercs a vezeték nélküli töltés felvételéhez. Bár ránézésre pont ugyanakkora a Pro és a sima Buds3 hordozója, nem tudjuk egyik fülest a másik bölcsőjébe berakni, a fülhallgatók fejének eltérő mérete miatt.


[+]

A kezelés is megegyezik a Buds3 és Buds3 Pro között, a szárat lehet simítani a hangerő állítására, alul lehet szorongatni a számléptetés, hívásfogadás, Tolmács vagy Bixby ébresztés okán, illetve az ANC ki- vagy bekapcsolása miatt. De ellentétben a Buds3 Pro által kínáltakkal, a félig nyitott alapmodell csak egy ANC módot tud, nincs adaptív zajszűrés, se transzparens hangátengedő mód.


[+]

Az automatikus viselésérzékelés tapasztalataim szerint jól működött a Buds3-on is, a 360 fokos hangnak nevezett fejkövető térhangzás itt is két-három másodperces késéssel reagálja le a tényleges mozdulatot, és itt is megvan annak a lehetősége, hogy a fülhallgató figyelmeztessen minket, ha túl sokáig görnyedtünk magunk elé, hogy nyújtóztassuk ki a nyakunkat. Beállítható, hogy csak az egyik fülhallgatót használjuk és ilyenkor is rákapcsolható az aktív zajszűrés arra az egy Buds3-ra, és tudja ez a modell is azt, hogy ha kivesszük fülünkből, akkor átirányítsa az épp folyamatban lévő hívást a telefonra. Plusz ez a füles is beépül a Samsung készülékkereső hálózatába, tehát akár térképen is láthatjuk helyzetét, de mivel nincs a szárakon LED fény, így ez csak csipogni tud, villogni nem a könnyebb megtalálás érdekében.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.