Hirdetés

A Logitech kínálatában feltűnt egy új, szigorúan jobbkezes egér, de még mielőtt egyesek megörülnének, nem a G403/G703 ráncfelvarrott verziójáról van szó. Ettől függetlenül első blikkre egy érdekes öszvér a drága, ugyanis a vezeték nélküli G PRO X Superlight 2 ergo kivitelét tisztelhetjük a személyében, ami a Dex utótagot kapta a nevébe, és bár egyáltalán nem kicsi, a tömege azért megáll 60 grammnál.


[+]

A rágcsáló 125,8 mm-es hosszát, 67,7 mm-es szélességét, illetve 43,9 mm-es magasságát nézve ez a túlságosan impresszív helyett inkább a minimum (még akkor is, ha nincsenek lyukacsok a burkolaton), de azt örömmel vesszük, hogy a gyártó nem erőlteti ismét a féltégla vonalat.

A 8000 Hz-es mintavételezésre képes, 2,4 GHz-es Lightspeed rádióval kommunikáló, ötgombos eszköz gyomrában a 100-tól 44 000 cpi-ig skálázódó, 888 ips-os/88 g-s HERO 2 érzékelő dolgozik, miközben fő klikkjei alá a cég Lightforce hibrid kapcsolói kerültek. A szimmetrikus rokonához hasonlóan, az apparátus tenyértámaszának középvonalára egy állapotjelző LED került, és a beépített akkumulátora mintegy 95 órás üzemidőt ígér. A feltankolása, valamint a kábeles mód életbe léptetése egy USB Type-C/Type-A madzaggal történik (PVC, nem paracord, de legalább elég hajlékonynak látszik), ám az utóbbinál nem árt szem előtt tartanunk, hogy a polling rate plafonja 1000 Hz lesz.


[+]

A kurzorterelő hasáról nem hiányzik a cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrű, míg a teflontappancsok a szimpla Superlight 2 elrendezését másolják, de minden bizonnyal ugyanolyan gyenge minőségűek lesznek. Ezen persze nem érdemes fennakadni, a gyakorlottabbak már megszokták ezt, és eleve belekalkulálják egy friss, harmadik féltől származó szett megvásárlását az egyenletbe. A konstrukció egyébként támogatja a PowerPlay töltést, így megoldható, hogy soha ne kelljen zsinórra kötnünk a perifériát, viszont az ehhez szükséges egérpad ára rendkívül húzós ahhoz képest, amit a pénzünkért kapunk, ráadásul teljesen lekorlátozza a lehetőségeinket felület/méret tekintetében.

A feketében, fehérben, illetőleg élénkrózsaszínben készülő termék dobozában egy toldóadapter bújik meg extraként az alul megtelepedett dongle rekesz takarólapját leváltó, PTFE papuccsal ellátott PowerPlayes fedőelemen, valamint egy törlőkendőn, továbbá grip tape készleten kívül. Tulajdonképp érdekes a kezdeményezés, de a vételárral nem bánt kesztyűs kézzel a vállalat, mivel azt (nettó) 160 dollárban határozta meg, ami hazai viszonylatban nem kevesebb, mint 70 000 forintot jelent.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.