Hirdetés

Az AMD biztosította az alaplapgyártóknak az 1.2.0.2-es AGESA végleges változatát, és az erre a mikrokódra épülő BIOS-ok lassan elkezdenek szállingózni az egyes alaplapok felé.

A friss kiadás két fontos változást vezet be, amelyek a Zen 5 magokat használó Ryzen 9000 sorozatot érintik. Többek között egy új, manuálisan igényelhető fogyasztási paramétert kapnak a 65 wattos TDP kerettel rendelkező processzorok, így ezek mostantól hivatalosan is üzemeltethetők 105 wattos beállítással, ami némi teljesítménynövekedést kínál, de cserébe többet is fogyaszt majd a rendszer. Maga a funkció már a korábbi mikrokódban benne volt, de akkor még csak tesztelési céllal, bizonyos alaplapgyártók nem is engedélyezték ezt, most viszont véglegessé vált.

A másik fontos újítás a CPU chipletek közötti késleltetés bő 50-60%-kal való csökkentése, ami végeredményben teljesítménynövekedéshez vezet majd a két chipletet használó Ryzen 9000-es CPU-kon. Ennek mértéke attól függ, hogy az adott alkalmazást mennyire hátráltatta korábban az eltérő chipleteken található Zen 5 magok közötti magas késleltetés, de nagy átlagban 2-4% közötti javulás várható.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.