Hirdetés

Az AMD a 3D V-Cache technológiát alkalmazó processzorokkal mindig is a játékosokat célozta meg, és a jelenlegi felhozatal egyik érdekes példánya a Socket AM5-ös tokozású Ryzen 5 7600X3D, amely papíron csak a Microcenter kínálatában található meg 299 dollárért. Azért érdemes hangsúlyozni azt, hogy papíron, mert egyre több országba eljut a kifejezetten olcsóra szabott, játékokban igencsak kiemelkedően teljesítő fejlesztés, amelynek paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

AMD hetedik generációs Ryzen 3D V-Cache processzorok
TípusMag-/turbo órajelSMTL2 cacheL3 cacheFogyasztás (TDP)Listaár (dollár)
5 7600X3D (6 mag)4,1/4,7 GHzvan6 x 1 MB96 MB65 W299

Az AMD továbbra sem tekint az említett processzorra általánosan elérhető alternatívaként, amit leginkább azzal lehet magyarázni, hogy a játékokban nyújtott teljesítményéért cserébe túl alacsony az ára, így még házon belül is veszélyes lehet a többi Ryzenre. Viszont ahol egy kicsit fel akarják kavarni az állóvizet, és meg akarják nehezíteni a konkurencia dolgát, legyen szó USA-ról vagy Németországról, ott bevetik.

A következő ország Kína lesz, ahol a hét második felében startol a Ryzen 5 7600X3D, és érdekes módon a Black Myth: Wukong című játékhoz kötik a megjelenést, amely elég népszerű keleten, így aki gyors és olcsó processzort szeretne alá, ne is nagyon keresgéljen tovább. Ez egyébként alapvetően igaz, az Unreal Engine 5 kifejezetten szereti a 3D V-Cache dizájnokat, és nem is igazán igényel nagyon sok magot, vagyis tényleg a legjobb választás lehet a célzott játékhoz egy pénztárcabarát, L3 gyorsítótárral durván kitömött hatmagos processzor.

Az egyre több országban való jelenlét miatt a szürkeimport is beindulhat, vagyis olyan helyeken is megjelenhet a Ryzen 5 7600X3D, ahova az AMD hivatalosan nem szánja. Ilyen formában esélyes, hogy előbb-utóbb eljut hozzánk is.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.