Hirdetés

Idén az MWC-n mutatta be az AGM az M7-es nyomógombos telefonját, ami technikailag okostelefonnak is nevezhető, mert Android rendszert futtat. Az átlagnál okosabb nyomógombos strapamobilt teszteltük is, az IFA-n pedig láttuk az egyszerűbb változatát a telefonnak. Az AGM az M6-ot azoknak szánja, akik nyomógombos strapatelefont keresnek olcsóbban, az M6 SE-t pedig majd azoknak, akik még olcsóbb verziót keresnének. Az M6, M6 SE és M7 telefonok külsőleg megkülönböztethetetlenek, eltérést az akkumulátor méretében, a hardverben és a rajta futtatott operációs rendszerben találunk, illetve ezek következményeként az árban.

Az M6 is ugyanúgy belefér a töltőként funkcionáló kis dokkolóba, mint a háttérben látható M7
Az M6 is ugyanúgy belefér a töltőként funkcionáló kis dokkolóba, mint a háttérben látható M7 [+]

Az M6 és M6 SE az M7-tel ellentétben nem Androidot futtat, hanem valami zárt rendszert. Kérdésemre, hogy pontosan mit, nem tudott (vagy akart) válaszolni a cég standjánál az illetékes. Mindenesetre az biztos, hogy nem Nokia Series 30+, de egy ahhoz nagyon hasonló RTOS rendszer van az M6-os telefonokban. A RAM 48 MB, a tárhely pedig 128 MB a készülékekben, van rajtuk egy 0,3 MP-es kamera, képesek 4G/LTE kapcsolatra, és két SIM-et is fogadnak.

Ez a kezemben az M6 SE
Ez a kezemben az M6 SE [+]

Hátoldalukon van egy 3,5 W-os hangszóró, a kialakításuk IP68/IP69K és MIL-STD-810H szabványnak megfelelően tűri a strapát. Van a hangszóró körül egy színesen világítani képes LED-kör a hátoldalon, felül erős fényű zseblámpa, az akkumulátor pedig 2500 mAh-s az M6-ban és 2000 mAh-s az M6 SE-ben. A kijelző 2,4 hüvelykes  240 x 320 képpontos felbontással, ez ugyanaz, mint az M7-ben található. Az M6-os ára 28-30 ezer forint körül mozog, az M6 SE ennél olcsóbb lesz. Az SE egyelőre még nincs piacon, viszont mint megtudtuk az IFA-n, az M6-ból már nem gyártanak többet, a készletek kifutása után helyét az M6 SE veszi át a palettán.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.