Több mint egy pavilonnyi olyan kiállító volt az IFA-n, akiknek termékei telefonok ilyen vagy olyan kiegészítői. A legtöbb gyártó iPhone-hoz készíti ezeket, de vannak azért kivételek, még ha nem is nagy számmal. Érthető olyan szempontból, hogy az Apple telefonja a világ talán legnépszerűbb készüléke, alig változik évenként a mérete és formája, a 12-es szériával bevezetett MagSafe mágnesei pedig segítenek külső SSD-t, kártyatartót vagy akár fotós-videós fényt a telefonra pattintani.

Az IFA-n kiállított tokok napokkal az Apple bemutatója előtt megerősítették az új iPhone 16-ok formáját és az új gomb tényétAz IFA-n kiállított tokok napokkal az Apple bemutatója előtt megerősítették az új iPhone 16-ok formáját és az új gomb tényét Az IFA-n kiállított tokok napokkal az Apple bemutatója előtt megerősítették az új iPhone 16-ok formáját és az új gomb tényét [+]

Számunkra a szeptember 9-i iPhone 16 készülékcsalád bemutatója olyan szempontból egyáltalán nem volt izgalmas, hogy az IFA-n már láthattunk dummy modelleket, így tudtuk, milyen formára számíthatunk és a pletykált kameragomb is idő előtt megerősítést nyert. Az iPhone-tokok közül a Pitaka új, megerősített szövet anyaggal próbálkozik, a Care by Panzerglass márka pedig azt ígéri, nem fognak elsárgulni védőik az idő múlásával sem.

[embedded content]

Az említett két cég mellett jópofák voltak a koreai Araree (korábban KDLAB Inc.) standján látott kiegészítők. A cég a Samsunggal működik együtt, így kínálatuk az iPhone-ok mellett kiterjed a hajlítható Galaxy telefonokra, és a Galaxy táblagépekre is. Tokjaik egy része védi a telefon zsanérját is kívülről, illetve mindegyikben található egy MagSafe vagy Qi2 méretű mágnes, így a Samsung készülékeire is lehet mágnesesen rápattintani mindenféle extrát. Ezek közül vlogoláshoz használható markolatot is mutattak, de az állítható fényerejű és színhőmérsékletű lámpájuk volt a legszimpatikusabb.

Az Araree azon különc gyártók közé tartozik, akik iPhone és iPad mellett szinte minden Galaxy termékre is készítenek kiegészítőtAz Araree azon különc gyártók közé tartozik, akik iPhone és iPad mellett szinte minden Galaxy termékre is készítenek kiegészítőt Az Araree azon különc gyártók közé tartozik, akik iPhone és iPad mellett szinte minden Galaxy termékre is készítenek kiegészítőt [+]

Hirdetés

A kör alakú fény USB-C csatlakozón keresztül tölthető, áramot nem közvetlen a telefonból kap (mondjuk az iPhone nem is képes vezetékmentes töltésmegosztásra), a lámpa dőlésszöge 180 fokban állítható, és gombokkal lehet a fényerősséget vagy a színhőmérsékletet váltani rajta attól függően, hogy hűvösebb, melegebb árnyalatot szeretnénk. Mivel együttműködésük van a Samsunggal, termékeik egy része megtalálható a dél-koreai óriás saját boltjaiban világszerte, így Magyarországon is.

[+]

Következő megállónk a Twelve South, akiknek a neve így nem feltétlen ismerős, de ők azok, akik megcsinálták anno a könyvnek kinéző kinyitható tokot az iPhone 4-re, amit minden hipszter kezében lehetett látni. A cég megvan (és egyébként a könyvszerű tokot is csinálják még), de mellette portfóliót bővítettek. Idén olyan fali adaptereket hoztak az IFA-ra, amiben egy gombelem segítségével volt egy BLE adóvevő, amivel az Apple Lokátor hálózatán kommunikál a töltőfej. Ez az első lokátoros töltő, a neve pedig PlugBug. 120 wattos összteljesítményű volt a legnagyobb PlugBug négy darab USB-C bemenettel, a cég képviselője pedig arról próbált meggyőzni, hogy ez azért jó, mert így bármikor meg lehet találni egy valahova elrakott töltőt. Vagy oda lehet adni a gyerekünknek és láthatjuk, hogy merre jár. Van még 50 wattos modell is.

[+]

Szintén a Twelve South standján mutattak egy apró méretű MagSafe mágneses vezeték nélküli töltőt, aminek a másik oldalán Apple Watch töltő van. Ez nem egy új koncepció, a Veger kínálatában is találni hasonlókat. A Twelve South által készített új Butterfly SE nevű töltő viszont Qi2-es már, így egy 30 wattos adapterre kötve 25 wattot is képes kipumpálni magából.

[+]

Nem új termékük az AirFly, de érdemes említést tenni róla. Ez egy Bluetooth adó, ami két fülhallgatót képes egyszerre kiszolgálni, akár 25 órán keresztül. Az AirFly Pro pedig működik a másik irányban is, így használható bárhol, ahol van 3,5 mm-es bemenet. A cég szerint termékük a legjobb megoldás azokra a repülőutakra, ahol vezeték nélküli fülhallgatót szeretne használni valaki a fedélzeti rendszerrel, de az még nem képes Bluetooth kapcsolatra.


[+]

A Sharge standjánál láttuk a CarbonMag nevű Qi2-es hordozható töltőt. Ahogy neve utal rá, szénszálas anyagból van a töltő, így könnyebb az átlagos 10 000 mAh-s telepeknél, a Qi2-es standarddal pedig 15 wattot képes leadni.

[+]

Bár az új modellt még nem mutatták meg, a standon elmondták, hogy dolgoznak az ICEMAG nevű hordozható mágneses külső akkumulátor második generációján. Az ICEMAG érdekessége, hogy aktív hűtés van benne, amivel a 10 000 mAh-s powerbank vezeték nélküli töltési hatékonyságát növelni tudják. A jelenleg 18 ezer forintért kapható első generáció még csak 7,5 watott tud leadni a MagSafe-en, az új verzió már ennek dupláját fogja tudni Qi2-vel – ígéri a Sharge.

[+]

Még mindig Sharge, de már nem iPhone. A Pouch nevű moduláris kiegészítő egyszerre fali adapter, power bank és töltőkábel, melyet a Sharge a OnePlus közösséggel együtt fejlesztettek. A beépített akkumulátor 10 000 mAh-s, ezen keresztül SuperVOOC töltést 55 wattal, PD-gyorstöltést 40 wattal tud leadni a telefon. Összesen három USB-C csatlakozó van rajta (kettő az akkun, egy a fali adapteren), a csatlakozónál látható kis henger pedig tekeréssel rögzíthető, hogy védje az USB csatlakozót, ha kell. Az alsó adapter részt és a felső akkumulátor részt erős mágnesek tartják össze, egymásnak pogo pines kapcsolaton át adnak energiát. A gyári töltőfej az amerikai csatlakozóval jön, de a 32 ezer forintos csomag része az EU-s, az ausztrál, a UK és az ír villa is.

Különlegessége ennek a töltő-power bank hibridnek, hogy támogatja a BBK-s márkák gyorstöltési megoldásátKülönlegessége ennek a töltő-power bank hibridnek, hogy támogatja a BBK-s márkák gyorstöltési megoldásátKülönlegessége ennek a töltő-power bank hibridnek, hogy támogatja a BBK-s márkák gyorstöltési megoldásátKülönlegessége ennek a töltő-power bank hibridnek, hogy támogatja a BBK-s márkák gyorstöltési megoldását Különlegessége ennek a töltő-power bank hibridnek, hogy támogatja a BBK-s márkák gyorstöltési megoldását [+]

Hozott még a Sharge egy új Disk Plus nevű új terméket, amikhez hasonlót a Computexen láttunk idén. Ez egy M.2-es NVMe SSD foglalat (2280, 2242 és 2230-hoz, 4 TB-ig), ami a világ legvékonyabbja. A Disk Plus integrált USB-C kábellel érkezik, mágnessel rátapad a telefonra vagy a laptopra és 10 Gbps sebességgel ír és olvas adatot. Az SSD viszont nem tartozék, azt a felhasználó maga teszi bele, ehhez egyszerűen két Philips fejű csavarral lehet kinyitni a foglalatot. Volt még nagyon apró SSD foglalat a márkánál, arról a Prohardver írt.

Disk PlusDisk Plus Disk Plus [+]

Visszatérve az Apple kiegészítőkhöz, az ESR-nél láttunk még Lokátorral kompatibilis ceruzát, ami USB-C csatlakozón és az iPad oldalán is képes tölteni. Az Apple Pencilre meglehetősen hasonlító kiegészítő több színben elérhető, olcsóbb, és minden 2018 utáni iPaddel kompatibilis, melyeken az iOS 12.2-es rendszer fut.

[+]

A gyártó egyébként a tokok mellett saját billentyűzetet is kínál. Az Apple Magic Keyboardját az M4-es iPad Pro mellett volt szerencsénk kipróbálni és remek gépelési élményt biztosított. Az ESR megoldása szinte ugyanúgy néz ki, de egyszerűbbnek tűnik, például kapásból nem az iPad hátsó pogo pines csatlakozóján keresztül kap energiát, hanem saját akkumulátora van, így külön kell tölteni és Bluetooth-párosítani is. Viszont van ebből is több szín, és az iPad keretét is védi a tok része, ami mágnesekkel tapad, szóval ha nincs szükség a billentyűzetre, egyszerűen lekapható róla a tablet vagy használat közben álló helyzetbe fordítható. Plusz ennek barátibb az ára, az ESR kevesebb, mint felét kéri érte, mint az Apple saját billentyűzetéért.

[+]

Említsük még meg a Jackery hordozható akkumulátorát, ami 31 000 mAh-s kapacitású és pont 100 Wh alatt van, így még fel lehet vinni repülőgépre is. Erről a 120 eurós kiegészítőről készítettünk egy rövid videót, amelyen egyedül a napelem nem látszik, amivel újra lehet tölteni a beépített telepet.

[embedded content]

Végül pedig a Moment is említést érdemel, akik már hosszú ideje készítik a kiegészítő lencséket a telefonokhoz, illetve egy spéci tokot, amiben menet van a lencsék számára. A cég termékeiből össze lehet rakni egy komplett mobil stúdiót ND-szűrőkkel, különböző gyújtótávú és típusú objektívekkel, markolatokkal. Ők még készítenek Galaxy Ultrához és Google Pixelhez is megfelelő tokot a lencséikhez, viszont színek terén csak az iPhone-hoz készült kiegészítőkben van választás.

Moment lencsék egy iPhone-on és egy Pixelen
Moment lencsék egy iPhone-on és egy Pixelen (forrás: Moment) [+]

A Momentnél a standon való beszélgetés során kimondta a cég egyik képviselője egyébként azt, amit az IFA-n a kiegészítős felhozatalból és talán ennek a cikknek a felhozatalából is sejteni lehet: jóval nagyobb vásárlási kedvvel bír az Apple telefonját használó közösség.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.