Hirdetés

A Toshiba bejelentette legújabb HDD-családját, amely alapjaiban MAMR technológiát alkalmaz, vagyis egy úgynevezett STO, azaz spintorque oszcillátor biztosít egy olyan mikrohullámú frekvenciát a lézernek, amivel nem csak nagyobb adatsűrűség biztosítható, hanem megőrizhetők a PMR-re jellemző a terhelhetőségi mutatók is. A cég erre vonatkozóan az FC-MAMR (Flux Control Microwave Assisted Magnetic Recording) nevű implementációját használja.

Az új, 3,5″-es formátumú, MG11 jelzésű sorozat héliumos modelleket tartalmaz, amelyek tíz tányérra írják az adatokat. A Toshiba 6 Gbps-os SATA, illetve 12 Gbps-os SAS interfészt használó HDD-ket dob piacra, ezek kapacitása 14, 16, 18, 20, 22 és 24 TB lehet. Mindegyik opció esetében 7200 a percenkénti fordulatszám, ráadásul minden típusból rendelhető SIE (Sanitize Instant Erase) vagy SED (Self Encrypting Drive) verzió.

A vállalati felhasználásra szánt a fejlesztések még ebben a hónapban megjelennek, de érkezik egy MA11 nevű verzió is, ami a fenti modellekkel ellentétben nem CMR, hanem SMR megoldás lesz, ráadásul 28 TB-os kapacitást kínál. Ez a verzió az év vége felé kerül piacra.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.