Hirdetés

Az IFA első napja előtt tartott Showstoppers rendezvényen volt ott az Amazfit, a kiállításon magán nem képviseltették magukat. A Showstoppersen viszont ki volt állítva pultjukon az Amazfit T-Rex 3, ami valójában a T-Rex vonalon már az ötödik óra. Korábban teszteltük az első és második generációt az extrém sportórából, a Pro és az Ultra verziók kimaradtak.

Amazfit T-Rex 3
Amazfit T-Rex 3 [+]

Újdonság a harmadik generációs dínóránál, hogy a kör alakú kijelzőt (1,5 hüvelykes AMOLED, 480 x 480 pixel felbontással és 2000 nites fényerővel) nyolcszögletű rozsdamentes acél tokozás fogja körbe. Hat és tizenkét óránál maradt a piros jelzés, oldalt pedig megmaradtak a nyomógombok. Az érintésre érzékeny kijelzőt Gorilla Glass edzett üveg fedi és van külön kesztyűvel történő használatot segítő mód is az eszközben. A T-Rex 3 egyébként meglepően könnyű kézben (68,5 gramm). Az eszköz 22 mm-es gyorskioldós szíjat használ, 145 és 210 mm közti csuklókra lehet felcsatolni a gyárival. Az Amazfit szilikon szíjat biztosít az óra mellé a dobozban.


[+]

A pulzusfigyelés mellett az óra képes SpO2-t mérni, stressz-szintet, légzési rátát és alvást monitoroz, valamint képes a bőrhőmérsékletet is figyelni és naplózza változásait. A Zepp OS 4-es rendszer fut az órán, amiben újdonság például, hogy már natívan képes Sonos eszközöket irányítani. A ZPS3044 processzor 64 MB operatív memóriával (ez duplája a korábbi modellben találhatónak) és 32 GB beépített tárhellyel dolgozik. A tárhely is jelentős előrelépés, a T-Rex Ultra még csak 4 GB-ot kínált.


[+]

Összesen 170 sportmód van az eszközben, ami 10 ATM minősítéssel vízálló, így akár 45 méterig víz alá merülésre is használható. Van kétcsatornás GPS hat navigációs rendszer támogatásával körpolarizált antennával és az európai modellekbe kerül NFC is. Az üzemidőt 700 mAh-s telep energiája szolgáltatja, ez 13 nap erőteljes használatot, 27 nap átlagos használatot vagy 40 nap akkukímélő módos használatot biztosít. Ha csak az óra funkciót akarja valaki, akkor pedig 81 naponta elég feltölteni. A térképes GPS-módokban azért jelentősen csökken az üzemidő, a legpontosabb helymeghatározással 42 óra folyamatos használat jön össze, 114 óra akkukímélő módban. Az Amazfit a felhasználóra bízza a GPS mód pontosságának a beállítását, emellett az a döntés is a felhasználó kezében van, hogy a GPS rögzítette útvonalat  felmentse-e az óra szerverekre vagy csak lokálisan tárolja.

Az órához választható gyári szilikon szíjak újrahasznosított műanyagból készülnek
Az órához választható gyári szilikon szíjak újrahasznosított műanyagból készülnek (forrás: Amazfit) [+]

Az ár 299 euró, az Amazfit pedig a bejelentést követően egyből árulni is kezdte az órát, úgyhogy már rendelhető is a gyártótól.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.