Hirdetés

Berlinben mutatta be a Withings a legújabb óráját, ami ScanWatch Nova Briliant Edition névre hallgat és kapásból az ára alapján el lehet dönteni, hogy milyen célcsoportra lő vele a gyártó. A 600 eurós kezdőár pont 100 euróval több, mint amit a sima ScanWatch Nova kapcsán elkérnek. Ám míg a már piacon levő Nova 42 mm-es házban van, addig a Brilliant Edition csak 39 mm-es, vagyis jóval kisebb, okosórás vonalon inkább a nőies kategóriába esne, de analóg számlappal inkább uniszex, viszont az ezüst mellett rózsaarany változatban is elérhető. Illetve jelenleg még nem, novembertől lehet megvásárolni. Az ezüst verzió karimáját titániumból készítik, az arany változat pedig egyedi, kétszínű szíjat kap.


[+]

Az óra a gyártói hagyományokat követi, vagyis egy hibrid megoldásról van szó analóg számlappal és egy kör alakú, apró OLED kijelzővel. Az itt megjelenő funkciókat az oldalsó gombbal tudjuk vezérelni, amit csavargatni és benyomni is lehet. Az 5ATM vízállóság most is adott, a Withings pedig akár 30 napos üzemidőről is szót ejt, de a hangsúly itt az „akár”, ha sok értesítés jön, folyamatos pulzusmérést kapcsolunk be és gyakran mérünk EKG-t, akkor ez nyilván kevesebb, de biztos, hogy többet bír, mint egy hét.


[+]

Akárcsak a többi ScanWatch esetén, az EKG mérés orvosilag hitelesített, olyannyira, hogy néhány nyugat-európai országban a Withings kardiológiai tanácsadást is biztosít havi előfizetésére a felhasználók számára, hogy az óráról származó eredményeket szakorvossal is meg tudják konzultálni a fogyasztók. A gyártó azt mondja, hogy 2020 óta a Withing EKG-s órákkal 2 millió alkalommal vettek észre pitvarfibrillációt a felhasználók.


[+]

Természetesen a pulzusmérés, a véroxigénszint mérése és az alváskövetés mellett lépésszámlálás és edzésmonitorozás is akad a funkciók között, de GPS-t nem fogunk találni – ez nem egy sportóra, hanem egy analóg karék, amely okos funkciókat is tud, például korrektül megjeleníti az értesítéseket és azokat vibrációs jelzéssel is támogatja. A Withings órák a telefonos kapcsolatot Bluetooth segítségével oldják meg, a gyártói alkalmazás nem csak az órákat, hanem a mérlegeket is beveszi a teljesebb körű egészségfigyelésbe.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.