Szeptember 5-én jelentette be a TCL két új telefonját és új táblagépét, melyek a NXTPaper 3.0-s technológiát használják. Ott voltunk a délutáni sajtótájékoztatón, viszont a márka kiállítói pavilonja még bőven építés alatt állt, úgyhogy megnézni akkor nem tudtuk a készülékeket, vonatkozó hírünkbe ezért kerültek a gyártótól kapott képek sajátok helyett. Abban a cikkben a specifikációk és árak is megtalálhatók, ebben a pár perc alatt szerzett tapasztalatokat írnám le.

TCL 50 NXTPaper kijelzővelTCL 50 NXTPaper kijelzővel TCL 50 NXTPaper kijelzővel [+]

Hirdetés

A telefon és a tablet is kifejezetten könnyű és amennyiben zárt helyen vagy árnyékban nézzük, addig az LCD panel is képes megtévesztően hasonlítani az e-inkre. A matt bevonat viszont rontja a vonalélességet, de ezt 396 ppi mellett mondjuk csak közelről fogjuk észrevenni.


[+]

Ami problémásabbnak tűnik a matt felületű kijelzőn, az a kültéri használat. Míg az e-ink közvetlen napfény alatt jobban olvasható, addig a NXTPaper LCD-n a külső réteg úgy veri vissza a fényt, hogy olvashatatlanná válik a panel.

Táblagép méretben is elérhető a szemkímélő technológia, a képen a NXTPaper 14-es tabletTáblagép méretben is elérhető a szemkímélő technológia, a képen a NXTPaper 14-es tabletTáblagép méretben is elérhető a szemkímélő technológia, a képen a NXTPaper 14-es tablet Táblagép méretben is elérhető a szemkímélő technológia, a képen a NXTPaper 14-es tablet [+]

A TCL kijelzője DC tompítást és adaptív színhőmérséklet állítást is alkalmaz RGB szenzort felhasználva, amivel automatikusan állítja időhöz vagy környezethez igazítva a panelt. Ez ismét egy olyan funkció, ami benti használat mellett a demó alapján a szemnek kényelmesen tudja kalibrálni a panelt.

A tablet is kapott egy dedikált csúszkát a módváltáshoz
A tablet is kapott egy dedikált csúszkát a módváltáshoz [+]

Újdonság a csúszka a kereten a NXTPaper kijelzős telefonokban és a NXTPaper 14 táblagépben is, amelyet elég eltolni, az eszköz pedig automatikusan olvasó üzemmódba vált. Ez azért nem instant történik, kell pár másodperc, mire végigfut egy animáció és mire beáll a rendszer monokrómra.

[embedded content]

Ez a mód a TCL szerint jó üzemidő kímélésére és digitális detoxra is az olvasás mellett, utóbbihoz az eszköz alapvetően le is tiltja az olvasó módban a közösségi applikációkat, és a főképernyőtől balra könyveket ajánl fel a Google hírei helyett. A felhasználó mondjuk felülírhatja az ebben a módban használható programokat, és akár a Facebookot is berakhatja ide.


[+]

Első blikkre a szemkímélő mód jónak tűnik, az e-ink kijelzőkkel szemben a gyorsabb képfrissítés és a szellemkép-mentesség pozitívum, viszont a panel felépítéséből adódóan a kinti használatra nem olyan szinten alkalmas, mint az e-ink. De e-maileket vagy híreket olvasni kényelmesebb lehet.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.