Hirdetés

Nem a Ugreen márkanév az első, ami eszünkbe jut, ha NAS-t keresünk, korábban egészen más területek kapcsán találkozhattunk vele. A cég azonban egy ideje a Kickstarter lehetőségeit felhasználva igyekszik a hálózat adattárolók felé is nyitni, és NASync néven teljes sorozatot kínál ezekből, kettőtől egészen a nyolclemezes méretig, de még egy direkt M.2 NVMe SSD-khez méretezett apróságot is találunk a portfólióban.


[+]

Ami ezek kapcsán figyelemreméltó, hogy a cég egyáltalán nem a belépőszintet célozza, hanem kapásból a QNAP és a Synology területére lő pofás kezelőfelületével, külön alkalmazásaival. A hardver alapját az eddigi modelleknél az Intel adja, és a napokban bemutatásra kerülő újdonságok is ezt használják majd.


[+]

A legolcsóbb egységek Intel N100-at, a középkategória Pentium Gold 8505, a felsőbb szegmens pedig Core i5-1235U-ra épít, és ezek segítségével például AI-alapú képfelismerést is kínál. Valamennyi esetben bővíthető memóriát (a mellékelt RAM 16 GB-tól indul felfelé), HDMI portot, USB 3.2-t és legalább 2,5 gigabites Ethernet portot kapunk, de a csúcsmodellek, illetve a csak SSD-ket alkalmazó DXP480T Plus 10 gigabites Ethernetet kínál. Ennek kihasználását segíti az is, hogy a hagyományos HDD-kre építő változatok esetében is kivétel nélkül rendelkezésre áll két darab M.2 foglalat gyorsítótárként vagy akár plusz tárolóként bevethető SSD-k számára.


[+]

A gépek tudása tehát rendben van, de ezért fizetnünk is kell: az aktuális termékcsalád legkisebb tagja, a kétlemezes DXP2800 például 400 eurós árral rendelkezik, természetesen bármiféle tároló nélkül.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.