Nem a legismertebb név az iparágban a kanadai Matiasé, pedig a cég nem új, és már korábban is bizonyította, hogy nem csak a polcról levehető megoldásokból építkezik, hanem igenis hajlandó saját fejlesztésekre. Ilyen saját fejlesztés például az az egészen apró Type-C vevő, mely állításuk szerint a legkisebb ilyen jellegű termék a piacon – annyira kicsi, hogy tényleg egész nyugodtan az USB portban hagyhatjuk, nem fog beleakadni semmibe.


[+]

A vevőhöz passzoló egér maga is tartogat meglepetéseket: azon kívül, hogy felső része ABS helyett PBT, még cserélhető is, így szélesebb/nagyobb, illetve keskenyebb/kisebb tenyerűek számára is kényelmessé tehető. További érdekessége a megoldásnak, hogy egy kis „imbusz” kulccsal azt is beállíthatjuk, hogy a kapcsolók mennyire legyenek „clicky-k”, szóval még a gombok hangja, érzete is testre szabható.

Hirdetés

[+]

Szintén a Matiasnál kiállított termékek között bukkantunk erre az apró, mégis teljes értékű, szimplán Halfkeyboardnak nevezett billentyűzetre, mely mindössze 22 gombbal lefedi a teljes tasztatúrát.


[+]

Ehhez természetesen minden gombra több karaktert is feltettek, de két ujjal mindent elérhetünk, és a cég képviselője például egész gyorsan is tudott gépelni rajta (amihez azért biztos kellett pár óra gyakorlás – állítólag a normál sebességünk 90%-a is megközelíthető). Mint talán a képen is látszik, a 22 gomb úgy helyezkedik el, mintha a billentyűzet egyik felét látnánk magunk előtt – a másik felét pedig akkor érjük el, ha az adott gombot a szóköz nyomva tartása mellett ütjük le.

[embedded content]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.