Az UV-nyomtatókról túl sokat nem lehet hallani, annak ellenére sem, hogy nagyon régóta a piacon vannak. Ennek leginkább az lehet az oka, hogy elég drága nyomtatási technológiáról van szó, így leginkább ipari szinten használják őket, ott is csak akkor, ha valamelyik előnyre szükség van. És előnyből azért van bőven, mivel az UV-nyomtatás magas minőségű nyomatok elkészítését garantálja, méghozzá többféle anyagon, akár fán, fémen, esetleg üvegen. Utóbbi egy átlátszó felület, ami furcsának tűnhet, hiszen az elterjedt nyomtatási technológiák képtelenek fehér színt előállítani. Nem úgy az UV-nyomtatás, amely erre is képes. Sőt, akár lakkozni is lehet az elkészült nyomatot.

Hirdetés

Látható, hogy az UV-nyomtatók hasznosak lehetnek, de nem minden esetben érik meg a magas költségek, és ezen próbál most változtatni az Epson. A vállalat az A4-es SureColor V1070-zal a kisvállalkozások számára is megfizethetővé tenné a technológiát. Ráadásul a cég megoldása könnyen használható és egyszerűen tartható karban.


[+]

A friss termék hatszínű UltraChrome UV tintát használ, ami lehetővé teszi a különféle anyagokra való optimális nyomtatást.

Az Epson SureColor V1070 szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 8495 dollár lesz. Ez még mindig soknak tűnhet, de az ipari UV-nyomtatókhoz viszonyítva nagyon barátinak számít.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.