Hirdetés

Hivatalosan a berlini IFA kiállításon leplezték le a hajlítható Honor Magic V3 készüléket, de ez igazából csak puszta formalitás volt, no meg nyilván van valamennyi presztízsértéke, hogy egy rangos európai rendezvény keretében zajlik le a bemutató. Ugyanakkor viszont a specifikáció és a tudás kapcsán már semmiféle kérdőjel nem maradt sem a szakma, sem pedig az érdeklődő közönség számára, hiszen a V3 saját hazájában már bemutatkozott, a Honor pedig sok-sok országban tartott előbemutatókat — mi is kaptunk lehetőséget arra, hogy hamarább megnézhessük a telefont, mint ahogyan Berlinbe érkeztünk.


[+]

Ettől függetlenül ez a rendezvény elég jól mutatta, hogy a Honor mennyire büszke a V3-ra. Lehet is: tényleg megcsinálták, hogy egy szétnyitható telefon összecsukva ne legyen nagyobb, mint akármilyen másik csúcsmodell (például az S24+), tényleg megcsinálták azt is, hogy a hajlíthatósági faktor ellenére se kelljen kompromisszumot kötni üzemidőben, töltési sebességben, ellenállóságban és kamerák kapcsán sem. A rend kedvéért azért fussunk át a legfontosabb adatokon: adott egy összecsukva 156,6 x 74 x 9,2 milliméteres készülékház, amin egy 6,43 inches kijelzőt látunk, ha pedig kinyitjuk a terméket, akkor 7.92 inches kijelző tárul fel, a telefon vastagsága pedig 4,4 milliméter alá csökken. Ebbe a házba bele tudtak passzírozni egy 5150 mAh-s telepet 66 wattos vezetékes és 50 wattos zsinór nélküli töltés opciójával, plusz a hátlapra odafért egy remek 50 megapixeles, optikailag stabilizált főkamera, egy periszkópos zoomot használó, háromszoros nagyításra alkalmas, szintén 50 megapixeles telés megoldás, valamint egy 40 megapixeles, autofókuszos ultraszéles kamera is. Mindehhez Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB RAM, 512 GB UFS 4-es tárhely és 800 ezer forintos hazai kezdőár tartozik.


[+]

Ami valamivel kevesebb, mint a nagy ellenfélnek tekintett Z Fold6 kezdőára — úgy, hogy abban a gépben csak 256 GB tárhelyet kínál a Samsung. A Honor annyira nagy nyerésben érezte magát, hogy 2024 legkínosabb markatinges beefjét is elkövette: egy készülék zsanérjára gravíroztak egy bocsánatkérést, amiben a Samsung Fold6 ügyfeleitől kérnek ál-elnézést azért, mert ők azt hitték, hogy a legjobb hajlítható telefont veszik meg, miközben az a gyártó szerint a Honor Magic V3. Ez nem csak azért kínos, mert a fent felsorolt specifikációk alapján egyébként is világos, hogy hol tud a Honor előnyt felmutatni, hanem azért is, mert kvázi sikeresen lehülyézik a Samsung vásárlókat kissé burkoltan — nem biztos, hogy egy olyan cégtől szeretne egy Fold tulaj eszközt vásárolni, amely a kognitív disszonancia jelenségét nem hogy nem ismeri fel, de nekifutásból tökön is rúgja. Ez persze a telefon technológiai és innovatív érdemeiből mit sem von le, a Magic V2 hiányosságainak javítása mellett tényleg képes volt a kínai gyártó még tovább faragni a dimenziókon úgy, hogy bekerült a vízállóság és a vezeték nélküli töltés is a funkciók közé.

A Galaxy Z Fold6 balra, a Magic V3 jobbra
A Galaxy Z Fold6 balra, a Magic V3 jobbra [+]

Ha akarna, akkor a Samsung azért vissza tudna vágni. A Magic V3-hoz kínált négy éves főverziós frissítés még mindig jóval kevesebb, mint az a hét év, amit a koreaiak nem csak ígérnek, hanem az elmúlt évek alapján teljesítenek is. Noha a Magic OS (amely még a Huawei EMUI alapjaira épül) egy korrekt felület, de a Samsungnak ebben még mindig több rutinja van, nem csak például a DeX említhető meg, de az az ökoszisztéma és szolgáltatáskínálat is, amely igen koherens felhővel, Microsoft kooperációval, okos eszközökkel való kommunikációval, valamint az iparág jelenlegi legfejlettebb AI funkcionalitásával. Ám hátrányban vannak üzemidőben, kialakításban, töltési sebességben és kamerában a V3-hoz képest, ami jelenleg még fontosabb mindenféle felmérés szerint a végfelhasználóknak, a Honor tehát joggal számít arra, hogy a V3 a saját kategóriájában sikeres termék lesz. Itthon október 1-től kapható az újdonság, nekünk viszont nagyon hamarosan érkezik a részletes tesztünk.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.