Hirdetés

A Mobilarena szemszögéből releváns viselhető vagy zsebkészüléket ugyan nem hozott a berlini IFA kiállításra a Samsung, bejelentette ugyanakkor a One UI 6.1.1 közelgő kiterjesztését a Galaxy S24 családra, valamint a Z Fold5 és Z Flip5 készülékekre. Elérhető lesz a rajzból kép és a portré stúdió funkció, ahogy az élő fordítás és a bekarikázással keresés. A hagyományos kialakítású három telefonra pedig már telepíthető is a 2 GB-os frissítés Dél-Koreában, amit hamar követhet a többi piac. A kiállításon a fókuszban természetesen a mesterséges intelligencia van, és a Samsung felvázolta AI for AllAI Meets the World és AI Meets You jövőképét, melyeknek a célja a felhasználók életminőségének általános javítása a legkülönfélébb, mindennapos eszközökkel és funkciókkal.


(forrás: Samsung) [+]

„A tavalyi IFA-n tartott előadásunk óta jelentősen növekedett a mesterséges intelligencia és annak az életünkben betöltött szerepe körüli párbeszédek, szakmai eszmecserék száma” – mondta Benjamin Braun, a Samsung európai központjának marketingigazgatója. „A Samsungnál büszkék vagyunk arra, hogy a mesterséges intelligenciát elérhetőbbé és befogadhatóbbá tesszük, megmutatva azt, hogyan könnyítheti és nem pedig bonyolítja az életünket. Abban hiszünk, hogy az AI a felhasználók „jobbkezeként” szükséges, hogy működjön, kiszolgálva az egyéni és az őket körülvevő világ igényeit. AI-alapú eszközeinkkel a felhasználók több időt és nagyobb figyelmet fordíthatnak a számukra igazán fontos dolgokra.”


(forrás: Samsung) [+]

Az AI mindenkinek stratégia célja a Galaxy AI funkciótárházat az év végéig 200 millió mobileszközre, háztartási készülékre és otthoni szórakoztató rendszerre kiterjeszteni, és szintén cél, hogy ne a felhasználó igazodjon a mesterséges intelligencia előnyös funkcióihoz, hanem az AI a használók életviteléhez. Ennek az 500 millió eszközt már most összekapcsoló SmartThings ökoszisztéma a középpontja, hiszen ez az okosplatform nem csak hozzáférést és lokalizálást, hanem távvezérlést is lehetővé tesz a fűtésrendszereket és a tévéket beleértve. A Samsung kutatása szerint az AI kapcsolódó előnyeivel csak a felhasználók 15%-a van tisztában, pedig kétharmaduk keresi a hatékonyabb eszközkezelés lehetőségeit.


Forrás: Samsung [+]

AI neked címszó alatt a mesterséges intelligencia az otthoni szórakozásba is bekapcsolódik, például AI felskálázással és Vision Booster módszerrel, hogy a részletesség, a fényerő és a kontraszt optimális minőséget nyújtson a Samsung megjelenítőkön. A szoftvertámogatás és a hosszútávú funkcióbővítés nem csak a mobilok privilégiuma: 2024-től minden új Samsung AI TV, illetve néhány 2023-as modell hét évig kap garantáltan Tizen OS frissítéseket és velük együtt forradalmi újításokat. A Samsung Neo QLED 8K AI képernyői a beépített NQ 8 AI Gen 2 processzorokkal és a mesterséges intelligencia erejével kínálnak kiváló hang- és képélményt, az AI felskálázás itt is megvan.

A SmartThings Energy fukció
A SmartThings Energy fukció (forrás: Samsung) [+]

Az AI a világnak végül a mesterséges intelligenciát és a környezettudatosságot kívánja összehangolni az energiahatékonyságot előtérbe helyezve. A Samsung célja, hogy 2050-re karbonsemleges legyen, vagyis elérje a nettó zéró széndioxid-kibocsátást, a DX divízió ehhez 93%-ban megújuló energiaforrásokat készül használni. A Bespoke AI Laundry Combo készülékek nem csak energia-, hanem helytakarékosak is, a SmartThings ökoszisztémán belül pedig nem csak a távvezérlés opció: a SmartThings Energy alkalmazásban az AI segítségével akár 70%-kal csökkenthető a mosógépek energiafelhasználása, a SmartThings Away (Távoli) móddal pedig garantálni lehet, hogy otthoni fogyasztóink biztosan ki legyenek kapcsolva. Az energiaköltségeket az AI optimális ütemezés és optimális töltés garantálja aszerint indítva a mosási ciklust vagy a töltést, mikor olcsóbb az energia. További részleteket és funkciókat a Samsung Magyarország oldalán lehet olvasni.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.