Hirdetés

Közel tíz éve, hogy utoljára Android rendszert futtató Acer táblagépről írt volna a Mobilaréna, a hiátusnak viszont akár már idén vége szakadhat, az Acertől ugyanis azt az információt kaptuk, a berlini IFA-n bemutatott Iconia X12 tablet kapható lesz Magyarországon. A mikor egyelőre kérdéses, az idén november és jövő év január közti időszak lehet az indítási ablak. Egyelőre a magyar ár sem ismert, euróban 370-et adott meg az Acer.


[+]

A tablet 600 gramm és 6,7 milliméter, a ház pedig érintésre műanyag hatását kelti, de az Acer termékspecifikációi szerint vékony alumínium-ötvözetről van szó. A kijelző 12,6 hüvelykes AMOLED panel 2560 x 1600 pixellel és 400 nites fénysűrűséggel. A képfrissítés viszont csak 60 Hz, és az érték fix. Négy hangszóró van a táblagépen, amik sztereóban szólnak, emellett adott a 3,5 mm-es csatlakozó és van egy USB 2.0-s Type-C port is.


[+]

Android 14 fut a táblán egy MediaTek Hello G99-es SoC-n, akár 8 GB LPDDR4x memóriával és 256 GB UFS tárhellyel, ami a 145 ezer forintos ár fényében nem tűnik erős ajánlatnak olyan konkurensekkel, mint például a Xiaomi Pad 6. Egyértelműnek tűnik, hogy az Acer a minőségi kijelzőre helyezte a hangsúlyt, ez az ujjal történő érintéses bevitel mellett támogatja a tollal való használatot is, a toll ugyanakkor nem alaptartozék. A védőtok jár majd elvileg a csomagban, de a billentyűzetet is külön kell megvenni.


[+]

10 000 mAh-s a beépített akkumulátor, amihez PD 2.0-s töltés jár, maximum 30 wattot vesz fel a tablet kábelen keresztül. Az Acer szerint 16 órányi üzemidő hozható ki az Iconia X12-ből egy töltéssel. Az előlapon egy 8 megapixeles kamera, a hátlapon egy LED villanóval megtámogatott 13 megapixeles érzékelő található.

[embedded content]

A szoftveres támogatás hosszáról és további specifikációkról egyelőre nincs pontos adat, ezeket a hazai megjelenésre vagy legkésőbb a teszt során megírjuk majd.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.