Hirdetés

Nincs kint a HMD a berlini kiállításon (biztos elszórták a büdzsét influencer-kampányra), de amúgy itt vannak Berlinben és az IFA farvizén ők is bemutattak új készüléket, amelynek a Fusion nevet adták. A telefonnak egyelőre nincs ára, megjelenése is kissé később esedékes, viszont a márkára jellemző könnyű, otthoni szerelhetőségen kívül más trükköt is tud.


[+]

Ez pedig a cserélhető és különböző funkciókkal felturbózható hátlap. A HMD természetesen úgy aposztrofálja a dolgot, hogy ez rettentő innovatív, de azért ilyen ötletet már láttunk korábban. A hamvába holt izraeli startup Modu nevű készüléke volt az egyik első ilyen kísérlet, később pedig a Motorola tolta ezt a fajta megoldást egy darabig (még Hasselblad kamerás hátlapjuk is volt), de aztán elengedték a dolgot egyszerűen azért, mert saját magukat szorították korlátok közé a fix méretű hátlapokkal.


[+]

A HMD-nél újra feltalálták nem csak a cserélhető hátlapot, hanem az ezzel járó extra funkcionalitást is. Annyiban óvatosabb a Fusion koncepciója, mint amit a Motorola csinált, hogy itt a hátlapok nem annyira extrák, nem kerülnek majd annyiba, mint a komplett telefon. A puszta Fusion indusztriális hátsó fertálya egyébként kifejezetten vagány, van egy alap hátlap, amit le lehet cserélni olyanra, ami tud vezeték nélküli töltést, vagy olyanra, amelybe egy szelfifényt integráltak, olyan is akad, amely strapabíróbbá teszi a készüléket, az indiai piacon pedig gémer köntöst is kaphat majd a mobil. Mindezt egy 6 pines interfész oldja meg, amihez az API nyitott és a tervrajzok is szabadon elérhetők, tehát elvileg bárki fejleszthet és gyárthat majd a Fusionre hátlapot – csak az a kérdés, hogy akar-e majd.


[+]

Mert ha úgy egyébként a telefon tudását megnézzük, akkor az nem sokkal több, mint amit a Pulse Pro nyújt. Egy Snapdragon 4 Gen 2 dolgozik benne 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett. Ez már egy 5G-s chipset, de abból azért eléggé a belépő kategória, amit aláhúz a csak HD felbontású. 90 Hz-es IPS kijelző is. Az akku 5000 mAh-s, 33 wattos töltést tud felvenni, vezeték nélkül csak extra hátlappal tölthető. A gép Android 14-gyel érkezik (frissítést valószínűleg ez is csak két évig kap), a hátlapra pedig 108 megapixeles kamerát tettek egy mélységszenzorral. Akárcsak a Pulse Pro, ez a modell is 50 megapixeles előlapi kamerát kapott.

A telefon IP54-es ellenállóságot tud felmutatni, a tárhely microSD-vel bővíthető, van NFC, 5.1-es Bluetooth, az ujjlenyomat-olvasó pedig az oldalsó gombbal kapott helyet. Egyelőre csak annyit tudni az elérhetőségéről, hogy még az idei évben piacra fog kerülni.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.