Hirdetés

Az MSI még az idei CES-en mutatta be a Claw nevű PC-s kézikonzolját, amely szembement konkurensekkel, és AMD SoC helyett Intel Meteor Lake dizájnt alkalmazott. A tavaszi start alkalmával sokan kíváncsiak is voltak rá, de nem igazán tudta felvenni a versenyt az ASUS ROG Ally, illetve a Lenovo Legion Go alternatívákkal, és sajnos ez nagyrészt azért alakult így, mert az Intel platformja egyszerűen nem volt elég potens a feladathoz, viszont magával a Claw rendszerrel minőségileg nem volt igazán gond.


(forrás: Lowyat) [+]

Érezhette az MSI is, hogy a kézikonzoljuk alapvetően nem rossz, de masszívan gyenge pontja a Meteor Lake kódnevű fejlesztés, amit az idei Computexen belengetett Claw 8 AI+ orvosolna, ugyanis ez áttér az Intel Lunar Lake dizájnra. Ettől jobb teljesítményt, de sokkal inkább jobb energiahatékonyságot várhatunk, ráadásul az üzemidőn segít majd az opcionális 80 Wh-s akkumulátor. Utóbbit a platformdizájnban beállt változás teszi lehetővé, ugyanis a Lunar Lake esetében az LPDDR5X szabványú rendszermemória a processzor tokozására kerül. Ráadásul egy helyett kettő Thunderbolt 4 porttal bír a szerkezet, illetve a jobb, 8 hüvelykes kijelzőt kap.

A Lowyaton megjelent friss pletykák szerint Claw 8 AI+ további extrája, hogy az M.2 2230-as SSD-t M.2 2280-as formátumú váltja, ami kedvezőbbé teszi a későbbi bővíthetőséget.

Ez a konfiguráció így már elég jól hangzik, tulajdonképpen az MSI-nek így kellett volna kezdeni, de persze az árazáson azért sok múlik. Ez persze gyorsan kiderül majd, mivel a megjelenés még idén esedékes.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.