Hirdetés

Ahogy ezen sorok írója, úgy valószínűleg a PH! olvasók többsége is fel tud sorolni pár olyan webes IT magazint, amelyeken „felnőtt”, és amelyek az online IT újságírás hőskora óta velünk vannak, voltak. Ezek közé tartozik a Tom’s Hardware, az Xbitlabs, vagy éppen az AnandTech, mely most a működését öt éve megszüntető HardOCP-t követi a bezárással.

Az 1997-ben az akkor 15 éves Anand Lal Shimpi által alapított újság az elejétől kezdve meghatározó szereplője volt ennek az egykor nagyon szűk, mára viszont nagyra nőtt közösségnek. Anand 17 év után adta át a stafétabotot a már jó ideje az újságnál dolgozó Ryan Smith-nek, így most neki jutott a feladat, hogy a zárásról hírt adjon, és egyben elbúcsúzzon az olvasóktól. Az oldalt egy ideje birtokló (és a Tom’s Hardware-t is kiadó) Future PLC ígérete szerint az eddig megírt cikkek és a fórum továbbra is elérhető marad, így az évek alatt összegyűjtött rengeteg információ, érdekesség és hír nem megy veszendőbe.

Bár a zárás okairól Ryan Smith konkrétumokat nem közöl, azért kitér arra, hogy a techmédia az utóbbi években bizony jobbára kénytelen volt eltávolodni a magas színvonalú szakmai iránytól – az olvasók egyre kisebb százalékát érdekli ez, az olvasás helyett a nézés, a rövid, szenzációsan hangzó cikkek és a „véleményvezérkedés” iránt tapasztalható szinte csak igény. Aki ehhez nem tud valamilyen formában alkalmazkodni, az egyre nehezebben szerzi meg a működéséhez szükséges bevételt, valószínű, hogy a Future PLC is ilyen okokból döntött az Anandtech bezárása mellett, ahonnan a dolgozók egy részét pedig a Tom’s Hardware-hez irányították át.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.