Augusztus 28-én hivatalosan is leleplezte a Barbie Phone-t a HMD, mely a világ legpinkebb telefonja. A Mattellel együttműködésben készült nyomógombos kinyitható készülék augusztus végétől Magyarországon is elérhető lesz 49 990 forintért, egyelőre a HMD weboldalát adta meg a gyártó hivatalos értékesítési csatornaként. Biztos lesz olyan, akinek gyerekkori álma valósul meg ezzel a készülékkel, esetleg gyerekének mostani álma egy ilyen készülék, a kooperációban megszületett mobil pedig több jópofa tematikus extrával is rendelkezik.

Hirdetés

Ilyen például az, hogy a dobozban több cserélhető hátlap is jár mellé, egyiket az 1992-es Totally Hair Barbie ihlette, a másik rózsaszín, a harmadikon szívecskék vannak. De gyöngyös, nyakba akasztható telefontartó is van a csomagban, amikre lehet mindenféle Barbie-hoz kapcsolódó kiegészítőket rögzíteni (görkorcsolya, fagylalt), meg vannak mostani és retro Barbie matricák is a dobozban, amik mehetnek a telefonra. Ha már levehető a hátlap, akkor cserélhető az 1450 mAh-s akkumulátor is, melyet szintén rózsaszínre festettek.


(forrás: HMD) [+]

A HMD szerint applikációk helyett a Barbie World érhető el ezzel a mobillal. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a készüléken futó Nokia Series 30+ operációs rendszer felületét átdolgozták a Mattel babájának témájára és bekerültek olyan extrák, mint az öngondoskodási emlékeztetők vagy a digitális egyensúly tippek. A csengőhangok és ébresztők is Barbie-témájúak, a Snake is görögdinnyét eszik almák helyett, bekapcsoláskor pedig a telefon Hi, Barbie! köszöntéssel üdvözli a felhasználót.


(forrás: HMD) [+]

Fedlapján a tükörrel a Barbie Phone kicsit eltér a Nokia 2660 Fliptől, melyre egyébként épül, de a kamerát mér nem cserélték le. Ugyanaz a 0,3 megapixeles (VGA) szenzor van a Barbie-telefonon is, mellette zseblámpaként is használható LED villanó. A telefon mérete 108,4 x 55,1 x 18,9 milliméter és 123,5 grammot nyom, ez szintén egyezik, ám a Barbie Phone már USB-C csatlakozóval van felszerelve töltéshez.

A belső kijelző 2,8 hüvelykes TFT LCD, a tükörszerű felület alatt pedig egy 1,7”-es kijelző van a fedlapon. A Barbie-telefon Unisoc T107-es processzort használ, amihez 64 MB operatív memória és 128 MB beépített tárhely jár. A két nanoSIM mellett, melyekkel 4G/LTE hálózatokon képes kommunikálni a telefon elfér benne egy microSD is, de a rendszer csak 32 GB-ig kezel kártyákat. Van MP3 lejátszó beépítve és van 3,5 mm-es csatlakozó is, amin keresztül akár FM-rádió is hallgatható.


(forrás: HMD) [+]

A Series 30+ rendszer ezzel a hardverrel elboldogul, viszont arra érdemes felkészülni, hogy modern alkalmazásokat nem fogunk tudni futtatni rajta. Az USA-ban KaiOS-szel kerül forgalomba a Barbie Phone, viszont a WhatsApp KaiOS támogatásából már ott is kicsúszik ez a telefon, Európában nem, marad az SMS, a hívás vagy az integrált Opera Mini böngészőn keresztüli üzenetküldés. A Barbie-mobilhoz volt egy előzetes sajtótájékoztató, ahol arra a kérdésre, hogy miért ennyivel a hatalmas médiafigyelmet generáló film után kerül forgalomba a készülék, azt a választ kaptuk, hogy Barbie rajongói így is rengetegen vannak és a HMD nem akart elveszni a film közönségsikerének hátán piacra dobott rengeteg együttműködés között.


(forrás: HMD) [+]

A márka bízik a Barbie Phone sikerében, főként a digitális detox mellett döntő fiatalokra számítanak, akik az okostelefonjukat otthon hagyva, nyomógombos készülékkel mennek bulizni vagy barátaikkal lógni. A HMD által mutatott felmérés (GWI Behind the screens: social media trends in 2023) alapján egyébként nem is csak a fiatalok, de a 16 és 64 év közötti korosztály minden tagja dönt inkább a személyes találkozók mellett az interneten keresztüli csevegés helyett. A felmérésben részt vevők válaszai alapján az elmúlt két évben 13%-kal kevesebb időt töltöttek chateléssel és 28%-kal több időt személyes találkozókkal. A HDM szerint pedig egy ilyenre tökéletes társ a Barbie Phone, aminek tükrében akár útközben is könnyen megigazítható a smink.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.