Hirdetés

Sajtótájékoztató keretein belül prezentálta a kínai médiának a Huawei új egészségügyi fejlesztését. A TrueSense nevű rendszer együtt jelenti a viselhető eszközökre szerelt szenzorokat, a feldolgozó algoritmusokat és alkalmazásokat. A vállalat azt állítja, pontosabbak lettek azok az adatok, melyeket eddig is monitoroztak eszközeik — légzésszám, SpO2-szint, bőrhőmérséklet, pulzusszám, vérnyomás —, és könnyebben felhasználhatók lesznek a vállalat ökoszisztémájában más alkalmazásokban is. A TrueSense rendszerrel szerelt eszközök mindegyikén elérhető lesz a Health Glance nevű funkció, ami egy 60 másodperces folyamattal tíz adatot mér, az előbb felsoroltak mellett többek között EKG-t is. Ezt a Watch 4 megjelenésekor már egyszer bemutatták, a TrueSense segítségével állítólag pontosabb lett.


[+]

A Huawei szerint a termékek viselésével gyűjtött adatokból a szoftver következtetni és figyelmeztetni tud tüdőfunkció csökkenésére, fertőzés valószínűségére, alvási apnoéra vagy hiperglikémiára. A TrueSense felépítése egyelőre homályos, az említetteken kívül a vállalat még annyit mondott róla, hogy 98%-nál magasabb pontossággal méri a pulzust, 2% alatti hibával a véroxigén-szintet és kevesebb mint 5-8 mmHg eltéréssel a vérnyomást.


[+]

A cég képviselője azt mondta a kínai premieren, hamarosan elérhető lesz az új technológia több termékben is, ez valószínűleg a vérnyomásmérésre képes Watch D2-t jelenti, melyről már voltak pletykák. De a Watch GT 5 is megkaphatja a friss érzékelőket és a TrueSense támogatói hátteret, az óráról egy félperces előzetes szivárgott ki, amin nagy hangsúlyt kapnak az érzékelők. A GT 5 megjelenésének időpontja egyelőre ismeretlen, a következő hónapra várható egy nagyobb Huawei termékbemutató.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.