A Zotac még a Computexen leplezte le, hogy belépnek a PC-s kézikonzolok versenyében, ugyanis a rendezvényen prezentálták a ZONE nevű szerkezetet. Akkor persze túl sokat nem lehetett róla tudni, de a megjelenéshez közeledve befutottak a pontos paraméterek is.

Hirdetés

A Zotac ZONE legfényesebb része a 7 hüvelykes, 1080p-s, 120 Hz-es frissítésre képes AMOLED érintőkijelzője, amely a cég szerint 800 nites fényerőre is képes, továbbá támogatja a HDR-t. Ez biztos pazar megjelenítést fog produkálni, a közvetlen konkurensek sem tudják megugrani, tehát ebből a szempontból egyedi fejlesztésnek számít az újdonság.

A 310 x 135 x 40 mm-es vázon belül egy AMD Ryzen 7 8840U SoC APU dolgozik, amely gyárilag 15-30 wattos TDP keretre konfigurálható, de a Zotac egyelőre nem árulta el, hogy milyen paramétert vagy tartományt alkalmaznak. Az effektív 7,5 GHz-es, LPDDR5X szabványú rendszermemória kapacitása 16 GB lesz, az adatokat pedig M.2 2280-as formátumú, 512 GB-os SSD tárolhatja. A bővíthetőségre vonatkozó lehetőségek jelenleg nem ismertek, de az adattároló biztosan cserélhető. Az eszköz támogatja a Wi-Fi 6E-t, a Bluetooth 5.2-t, illetve 48,5 Wh-s akkumulátorral rendelkezik, továbbá egy USB4 interfészre is futotta.

Az előtelepített Windows 11-gyel érkező, RGB LED-ekben bővelkedő ZONE kézikonzol gyenge pontja az ára lesz, ugyanis 849 euróra lehet számítani, amivel nagyjából az ASUS ROG Ally X környékére helyezi a rendszerét a Zotac. Itt egyértelmű, hogy az AMOLED kijelző a fő marketingelem, ugyanis bizonyos specifikációk tekintetében a ROG Ally X jobb, illetve az akkumulátora is sokkal nagyobb. A friss termék forgalmazás szeptember első felében kezdődik meg.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.