Hirdetés

Az elmúlt években, az Android 12-t leszámítva mindig egybeesett a friss Android főverzió forráskódjának és Pixel telefonok frissítőcsomagjának a közzététele, tehát, amint kész lett az új főverzió, lehetett is telepíteni a referenciamobilokra. A forráskód a gyártópartnerek számára azért fontos, hogy a végleges rendszerre kezdhessék meg felületük igazítását. Az Android 10 és 11 szeptemberben startolt, az Android 12 kicsit később, októberben, az Android 13 már augusztusban, az Android 14 némi csúszás miatt újfent októberben.


[+]

Napok múlva vége a nyárnak, és az Android 15 még semerre, úgyhogy Android 14-gyel startolt el a Pixel 9 család, ami picit furcsa, bár hétéves szoftvertámogatással különösebben nem zavaró. Az Android Authority úgy tudja: jövő héten, szeptember elején teszik közzé az Android 15 forráskódját, de csak októberben jön a frissítés a referenciamobilokra a Pixel 6-ól kezdve a Pixel 9 családig. Ez utóbbit a Google is megerősítette a béta program leiratkozó üzenetében, bár a forráskódra nem tett utalást.


(forrás: Android Authority)

Ennek okait vizsgálva az Android Authority megjegyzi: immár külön csapat fejleszti magát az operációs rendszert, és másik stáb intézi a Pixel mobilok felületét és frissítéseit, az utóbbi pedig addig nem enged ki a kezei közül akár egy kisebb Pixel Feature Drop csomagot, akár egy generációs, nagy frissítést, amíg a telefonokon a kód nem fut kellően stabilan. Ezzel a Pixel kezd a tradicionális gyártópartnerekre hasonlítani.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.