Hirdetés

A Microsoft lassan egy évtizede készíti elő a legelső Windows óta elérhető vezérlőpult kivezetését, és ezt a célt már nem is tagadják, ugyanis a ZDNet kiszúrta, hogy a redmondiak szerint a vezérlőpult fokozatos megszüntetés alatt áll, helyette a Settings applikációt kerül előtérbe, amelyről azt írják modernebb és letisztultabb élményt kínál.

A Windows 11-es Settings applikáció
A Windows 11-es Settings applikáció [+]

Maga a Settings applikció nem újdonság, még a Windows 8 operációs rendszeren belül mutatkozott be 2012-ben, azóta pedig a harmadik generációs kiadását tapossa a Windows 11-ben. A kezdetekhez viszonyítva viszonylag sokat tud, de azért a vezérlőpult nem véletlenül maradt része az operációs rendszernek, bizonyos kompatibilitási nehézségek miatt nem lehet még elhagyni. A Microsoft sem írt arról, hogy a kivégzése mikorra várható, pusztán egy felkészülési szakaszról van szó, aminek a célja, hogy a felhasználók egyre sűrűbben használják a Settings applikációt, így hozzászokva az új felülethez.

Egyelőre semmilyen céldátum nincs arra vonatkozóan, hogy a vezérlőpult mikor tűnik el, és amíg vannak beállítási paraméterek, amelyeket nélküle nem lehet elvégezni, addig a Microsoft is meg fogja tartani. Hosszabb távon viszont borítékolható a kivégzése, előbb-utóbb a modernebb alternatívája elég elfogadott lesz ahhoz, hogy senki ne vegye észre a vezérlőpult hiányát.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.