Hirdetés

Hét évvel azután, hogy megjelent iOS-re és Androidra az Animal Crossing: Pocket Camp, a játékot fejlesztő Nintendo bejelentette, hogy 2024. november 28-án délután 16 órakor megszűnik a játék online funkcióinak támogatása. A játékon belüli események, tárgyak és a Leaf Tickets nevű valuta elérhető marad november 27-ig, viszont a Pocket Camp Club előfizetést már október 28-val lezárja a Nintendo. Ez azt jelenti, hogy nem újul majd meg az előfizetése annak, akinek már van, újat pedig már nem köthet senki.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy az eddig elért eredményeinkről le kell mondjunk. A Nintendo a játék online szolgáltatásainak megszüntetése mellett bejelentette, hogy a Nintendo-fiók segítségével átmenthetők lesznek az adatok egy új verzióba. Ez az új Animal Crossing: Pocket Camp valamikor az október folyamán kerül bemutatásra és a live-service modell helyett egyszeri vásárlással letölthető program lesz játékon belüli költés lehetősége és folyamatos internetkapcsolat igénye nélkül. Azok, akik rendelkeznek Pocket Camp mentéssel a Nintendo-fiókjukban az új alkalmazásban ott folytathatják a játékot, ahol abbahagyták, egyedül a Leaf Ticket valuta nem lesz átvihető. De új játék is kezdhető lesz majd a program új, vásárlással letölthető változatában, írja a Nintendo játékosoknak küldött közleményében.


(forrás: Nintendo) [+]

A bejelentés része a Nintendo távolodásának a mobiljátékoktól, de pozitív lépés, hogy a Dragalia Losttal ellentétben itt folytatható lesz valamilyen formában a játék a támogatás véget értével is. A cég a Nintendo DS és a Wii sikere után 2015-ben kezdett el iOS-re és Androidra fejleszteni. Elsőként megjelent a Miitomo, egy évvel később a Super Mario Run, majd a Fire Emblem: Heroes és az Animal Crossing: Pocket Camp. Utoljára 2019-ben a Mario Kart Tour érkezett a japán cégtől az okostelefonokra, illetve licenceikkel dolgozik a Niantic a 2021-es Pikmin Bloom és a 2016-os Pokémon GO játékokban. Utóbbi a legsikeresebb mobiljáték, mely a Nintendo nevéhez, karaktereihez köthető.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.