A címben említett esemény alkalmával az ASUS két billentyűzetet is prezentált, amelyek közül az egyiket ROG Falchion Ace HFX-nek hívják, és nem meglepő módon Hall-effektusos analóg kapcsolókkal érkezik a játékosok asztalaira.

A 65 százalékos formátumú, de 60 százalékos méretűre zsugorított megoldás gyárilag kent, mágneses ROG HFX switch-eket kapott, amiknek aktuációs pontjait a teljes billentyűúton, azaz 0,1-től 4 mm-ig terjedő tartományban állíthatjuk be. A gasket mountos periféria magától értetődően támogatja a Rapid Trigger, illetve Speed Tap Mode képességeket, ráadásul USB Type-C/Type-A zsinórján keresztül 8000 Hz-es mintavételezéssel tud működni, noha ez a kategóriájában de facto sztenderdnek tekinthető.


[+]

A háromszintű döntést kínáló (műanyag) készülékház nem kevesebb, mint öt rétegnyi csillapítás rejt a gépeli akusztikát finomítandó, és mivel két USB Type-C csatlakozó van rajta, egyszerre két géppel használható. Az Aura Sync-es világítás fényét áteresztő kupakok anyagáról nem szól a fáma, de US ANSI kiosztás esetén a kettős fröccsöntésű PBT-t hisszük valószínűnek, ami a magyar kiadásnál – már ha jön ilyen – szinte biztos, hogy lézerrel gravírozott ABS-re cserélődik.

Hirdetés

A 643 grammos, porvédővel értékesített tasztatúra mindegyik gombja programozható, és egy multifunkciós gombon kívül akad rajta egy interaktív érintősáv, a vételára pedig elvileg (nettó) 200 dollár lesz.

A második, feketében vagy fehérben választható újdonság a ROG Strix Scope II 96 RX Wireless névre hallgat, és hagyományos, bár optikai – meg persze lubrikált – ROG RX kapcsolókat állít hadrendbe. A 96 százalékos kivitelű, gyorscserés foglalatokkal büszkélkedő konstrukció úgyszintén barátságot ápol a 8000 Hz-es polling rate-tel, igaz, ez csak 2,4 GHz-es SpeedNOVA rádióval aktiválható, és az ehhez szükséges ROG Polling Rate Booster egységet külön kell majd megvásárolnunk.


[+]

A kettős fröccsöntésű, átvilágított PBT (vagy ISO kiosztásoknál UV bevonatos ABS) billentyűsapkákkal szállított jószág megkent ROG stabilizátorokkal dolgozik, és lebegőgombos felépítéséből adódóan fém fedőlapja van. A burkolat mélyén egy szilikongumi betét nyeli a nem kívánatos zajokat, és a madzagmentes összeköttetés háromeszközös Blueotooth 5.1 segítségével – vagy épp a 2 méteres USB Type-C/Type-A vezetékkel – ugyancsak megvalósulhat. A termékhez a kéteszközös ROG Omni Receiver vevőt csomagolják, így az ezzel kompatibilis egerünknek sem muszáj másik USB portot keresnünk.


[+]

Az F1-F5 gombok másodlagos rétege alapértelmezés szerint az Xbox Game Barhoz és különböző rögzítési funkciókhoz van rendelve, és a ketyere jobb felső sarkában egy sokrétű gomb, plusz egy tekerőkapcsoló nyert elhelyezést, amikkel a médiavezérlőkön felül a címezhető fények szettingjeit babrálhatjuk az Armoury Crate-ben történő konfigurálás előtt. A makrókat menet közben hozhatjuk létre, és az 5+1 profilos belső memóriával felvértezett, mérlegen 1012 grammot nyomó klaviatúra háromszintű dönthetőséggel, valamint leválasztható csuklótámasszal igyekszik növelni a komfortunkat. 2,4 GHz-et használva az akkumulátor – leoltott világítással – cirka 378 óráig bírhatja szuflával, ám ez minden bizonnyal az 1000 Hz-es üzemre vonatkozik.


[+]

A dobozban hat ROG-os témájú (ABS) bónuszkupak, egy Ctrl kupak, egy toldóadapter, egy kupakszedő és egy ROG matrica bújik meg extra gyanánt. Vételárat egyelőre nem tudunk mondani, de az „RX” utótagot nélkülöző elődmodell durván 65-70 000 forintot kóstál, ami jó kiindulási alap a találgatáshoz.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.