Első osztályú hangminőséget ígér a Moondrop új, Moondrop Ultrasonic nevű TWS fülhallgatójával, melyben kettős hangsugárzót, aktív zajszűrést és LC3, valamint LDAC kodektámogatást is kap a vásárló 75 eurós induló áron. Mindezt olyan félig átlátszó vörös-szürke hordozó tokba csomagolva, mely lazán elférne az Alien: Romulus díszletében is.

Hirdetés

[+]

A fülhallgató kialakítása átlagos száras in-ear, tehát a fejhallgató feje a fülkagylóban, a vetőcső pedig gumiharanggal a hallójáratban ül. A száron mikrofon és a töltő bölcsőhöz való mágneses csatlakozó. A bölcső akkumulátora 380 mAh-s, a fülhallgatókban 3,7 mAh-s telepek vannak, amiknek teljes feltöltése 1 óra. A tokot 1,5 óra alatt lehet feltölteni, az Ultrasonic egyhuzamban 6 órányi zenelejátszásra jó, a tokkal együtt 18 órán át bírja. Type-C csatlakozó van a bölcsőn, eddig minden a szokásos.


[+]

Ami már egyedi, hogy a szürke fejhallgató fejének belsejében hibrid meghajtó rejtőzik — egy új fejlesztésű, kiegyensúlyozott armatúrás lítium-magnézium ötvözetből készült magassugárzó, alatta pedig egy 13 milliméter átmérőjű zafír membrános dinamikus meghajtó. A hangzást a Moondrop Link alkalmazáson keresztül ötsávos EQ-val és előre programozott profilokkal állíthatja igényeinek megfelelően a felhasználó. Az SBC és AAC mellett az Ultrasonic támogatja az LC3 kodeket és a Sony LDAC-et is, a Bluetooth 5.3-as kapcsolaton így akár 32-bites stream is érkezhet 96 kHz-en és 990 Kbps-on. Egy 22 nanométeres, alacsony fogyasztású chip kezeli mindezt, viszont nem konkretizálja a Moondrop, hogy melyik ez a lapka, de a specifikációk alapján feltételezhető, hogy egy Qualcomm QCC5100-ról van szó.

Az Ultrasonic meghajtóinak felépítése
Az Ultrasonic meghajtóinak felépítése [+]

Adott az aktív zajszűrés lehetősége, az ANC mellett pedig van hangátengedő mód is. A Moondrop szerint fontos, hogy az ANC három módja közti váltást a MitsukiYuki nevű VTuber hangján jelzi a fülhallgató, bár feltételezem, hogy ezzel inkább az ázsiai piacon szereznek vásárlókat. Van dedikált játék mód is, ami 55 ms-ra csökkenti a késleltetést a gyártó ígérete szerint. A fülhallgató használható mono módban, a váltás pedig automatikusan megy, ha időközben a másik Ultrasonicot is kiveszi a tokból a felhasználó.


[+]

Európában a fülhallgató a német Amazonon már rendelhető, 75 euró az ajánlott fogyasztói ára. A támogató alkalmazás elérhető Androidra és iOS-re egyaránt.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.