Hirdetés

Néhány héten belül bemutatkozik a négytagú iPhone 16 család 3 nm-es Apple A18 és A18 Pro chippel, illetve Apple Intelligence AI szolgáltatáscsomaggal, bár ez utóbbi lehet, hogy picit késik. Rengeteget lehetett hallani már a képátlókról, összefogó kameraspecifikáció viszont még nem érkezett, eddig. Az iPhone 16 és 16 Plus marad a két optikánál hátul, csak függőleges elrendezésben, ahogy változatlan lesz a 48 megapixeles főegység is f/1,6-os apertúrával és 2x-es szenzorszintű zoommal, írja az Apple Insider. A fő változást az ultraszéles kamera nyújtja, amely bár marad 12 megapixelen, az apertúra f/2,4-ről f/2,2-re javul és most már a belépőmodellek is képesek lesznek szupermakró készítésére az autofókusznak köszönhetően.


(forrás: Apple Insider) [+]

Az iPhone 16 Pro és Pro Max ismét ugyanazt a kamerahármast használja majd hátul, azaz a kisebbik modell is megkapja az 5x-ös teleobjektívet f/2,8-as rekesszel és 12 megapixeles szenzorral, 3x-os nagyításra váltva. Változatlan marad a 48 megapixeles főegység is f/1,78-as blendével – és akkor minden bizonnyal az alapmodelleknél nagyobb, 1/1,28″-es szenzorméret is. A változást a profi iPhone-ok esetében is az ultraszéles kamera hozza 48 megapixelre váltva. A quad-Bayer szenzor 0,7 mikronos pixeleket kínálhat teljes felbontáson, ProRAW opcióval, illetve 1,4 mikronos képpontokat 12 megapixelre binnelve – ideje is javítani az éjjeli fotós-videós minőségen.


(forrás: Apple Insider) [+]

Minden új Apple telefon kaphat egy kapacitív exponálógombot fekvő nézetben, hosszú oldalon jobbra, ami félig lenyomva is működhet és az Apple programozhatóvá teheti a fényképező alkalmazások számára közzétett API-val. Ez a gomb az ujjhúzó mozdulatot is érzékelheti és ehhez is kapcsolódnak majd funkciók. Az iPhone 16 család végül a jpeg, heif, heif max, ProRAW és ProRAW max formátumok mellett a jpeg-XL-t is támogathatja, újabb opciót biztosítva képminőség, nyersadat és fájlméret viszonylatban. Kevés tisztázatlan részlet maradt tehát, a maradék információ a tippek szerint szeptember 10-én, a hivatalos premieren derül majd ki.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.