Hirdetés

A Skylo és a Garmin közbenjárásával a Pixel 9-ek a kontinentális Egyesült Államok területén, Hawaii-t és Alaszkát kivéve mostantól SOS segélykérő szolgáltatással is rendelkeznek olyan helyeken, ahol nincsen földfelszíni hálózati lefedettség, mobilhálózatot és WiFi-t beleértve.


(forrás: Mishaal Rahman) [+]

Ha baj van, először a Pixel 9 tulajoknak a 911-es segélyhívó számot kell tárcsáznia, és ha nincs lefedettség, az SOS műholdas segítségkérés opcióra bökni, majd egy rövid kérdőívet kitölteni. Opció a hatóságok mellett a vészhelyzeti ismerőseink értesítése is. Fontos, hogy vészhelyzet esetén, amennyire lehet, tiszta égbolt legyen a fej felett a műholdas kapcsolat kiépítésére, a Google pedig segít a telefont megfelelő pozícióban tartani, hogy ez a leghatékonyabb legyen.


(forrás: Google) [+]

Helyszíntől függően a kapcsolat felépülése pár percig is eltarthat és a segélynyújtó szervek SMS üzenetben veszik fel a kapcsolatot, itt is egyeztetik az esetleges mentőakció részleteit vagy nyújtanak tanácsot. A műholdas SOS szolgáltatás nemzetközi elérhetőségéről a Google még nem nyilatkozott, és egyelőre csak annyit tudni, hogy két évig biztosan ingyenes lesz a Pixel 9 tulajdonosoknak a fenti területi korlátokkal, ami persze nem jelenti azt, hogy a lefedettség vagy a díjmentes időszak ne bővülhetne.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.