Hirdetés

Az ASUS jó néhány újdonságot bemutatott az idei Gamescomon, és ezek között akadt két vezetékmentes egér is, amelyeknek közös tulajdonsága a szimmetrikus kivitel, az Aura Sync-es fényekben úszó görgő, a 2,4 GHz-es ROG SpeedNOVA rádió, illetve az 5.1-es Bluetooth megléte, no meg a kéteszközös ROG Omni Receiver vevőegység használata.


[+]

A komolyabbik jószág az általunk tavaly már tesztelt ROG Harpe Ace modell Mini változata, aminek 117 mm-es hosszához 63 mm-es szélesség és 37 mm-es magasság társul. A mérlegen 49 grammot nyomó, oldalain emelgetést segítő textúrázást hordó (szerves alapú) nylonburkolattal érkező típus 42 000 cpi-ig skálázódó, 1 százaléknál alacsonyabb cpi-deviációt ígérő ROG AimPoint Pro érzékelőt kapott, ami valószínűleg egy testreszabott SROM-mal dolgozó PixArt PAW 3395/3395 Ultra vagy 3950 egység lehet. Az ötgombos, főklikkjei alatt „100 millió kattintásos” ROG optomechanikus kapcsolókat hadrendbe állító konstrukció jóval kisebb az elődjénél, és konfigurálásához nem feltétlenül kell telepíteni az Armoury Crate applikációt, ugyanis a lényegesebb paramétereket anélkül is módosíthatjuk, közvetlenül a rágcsálón.


[+]

A feketében vagy fehérben választható, virgin grade PTFE talpakkal szállított periféria a külön beszerzendő ROG Polling Rate Boosterrel támogatja a 8000 Hz-es mintavételezést, és – minden bizonnyal 1000 Hz mellett – cirka 105 órás üzemidővel kecsegtető akkumulátorát a kellőképp hajlékony, 2 méteres – USB Type-C/Type-A-s – ROG Paracorddal tölthetjük fel. A mellékelt extrák egy toldóadapterben, két készletnyi bónusztappancsban, egy grip tape szettben és egy ROG matricában merülnek ki. A vételárat egyelőre nem ismerjük, de a múltból kiindulva (nettó) 150-170 dollár körüli összeget tartunk esélyesnek.


[+]

A szerényebbik újonc a már megvásárolható státuszban leledző ROG Strix Impact III Wireless fehér verziója, és a tojásszerű formához elemes tápellátást párosít. A 120 mm hosszú, 62 mm széles, valamint 39 mm magas, ugyancsak ötgombos kurzorterelő burkolata egy 100-tól 36 000 cpi-ig nyújtózkodó, 650 ips-os/50 g-s ROG AimPoint szenzort rejt (sanszos, hogy egy PixArt PAW 3395 iteráció), és előfeszített PBT főklikkjei „70 milliós”, hagyományos ROG switch-eket aktuálnak, amelyek gyorscserés foglalatokban ülnek. Az üresen 57 grammos cincogó energiaellátását egy AA vagy AAA formátumú ceruzaelem biztosítja, ami a mágnessel rögzülő tenyértámasz alá kerül. A várható üzemidők a következőképp festenek a brosúra szerint:

  • 2,4 GHz, aktív világítás: 320 óra
  • 2,4 GHz, inaktív világítás: 450 óra
  • Bluetooth, aktív világítás: 450 óra
  • Bluetooth, inaktív világítás: 618 óra


[+]

A felbontást, a LoD-ot és a polling rate-et (ami amúgy 1000 Hz-ben tetőzik) itt is variálhatjuk a görgőkerék, továbbá gombkombinációk segítségével, és a teflonpapucsok mellől most sem hiányzik a szenzorgyűrű. Amennyiben a fekete testvér árcédulájából indulunk ki, nagyjából 28 000 forintos kiadással számolhatunk, ha asztalunkon szeretnénk tudni az apparátust.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.