Pár nappal ezelőtt mutatta be a Google legújabb okosóráját, a Pixel Watch 3-at, mellette pedig egy új Wear OS funkciót, a Google Térkép órán történő offline navigációját. Úgy tűnik, nem Pixel Watch 3-as exkluzív dologról van szó, a Wear OS-re elérhető Google Térkép 11.140.0701.W változatában (ami egyelőre béta) ugyanis más órákon is megjelent a lehetőség arra, hogy egyes térképeket letöltsön a felhasználó az óra tárhelyére és aktív internetkapcsolat nélkül is használja azt navigációhoz.

Hirdetés

Offline Google Térkép a Wear OS-enOffline Google Térkép a Wear OS-enOffline Google Térkép a Wear OS-en Offline Google Térkép a Wear OS-en (forrás: 9to5Google) [+]

A 9to5Google azt írja, az órán futó alkalmazás frissítés után automatikusan megkezdi a telefonon offline állapotban mentett térképek szinkronizálását az óra tárhelyére, erről értesítést küld a felhasználónak. Az óra az offline térképek frissítését automatikusan elvégzi minden alkalommal, amikor Wi-Fi kapcsolat áll fenn és az eszköz töltőn van.

(forrás: 9to5Google) [+]

Az órán a Google Térkép egyértelműen jelzi, hogy mennyi tárhelyet használnak az offline térképek, illetve az idő mellett megjelenő kis ikonnal is mutatja, mikor történik offline a navigáció. A funkció a következő napokban-hetekben várható, hogy élesedik minden felhasználó számára.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.