Az Antec teljesen új vizekre evez, ugyanis a cég leginkább a PC-s házairól ismert, kézikonzolokban még csak nem is jártas. Ez azonban nem jelenet semmit, ugyanis megérkezett az Antec Core HS, ami a manapság nagy népszerűségnek örvendő PC-s kézikonzolok szegmensét gyarapítja.

Hirdetés

Alapvetően nem saját fejlesztésről van szó, ugyanis a vállalat csak megveszi az AYANEO Slide-ot, ami a kínai piacon ismert. Ez a rendszer igazából nem is tekinthető gyengének, de globális szinten nagyon nehezen tudja megvetni a lábát kiépített kereskedelmi csatornák nélkül, amivel viszont az Antec pont rendelkezik. Az üzlet tehát mindkét fél számára nagyon előnyös, az AYANEO el tudja adni a rendszerét globálisan, az Antec pedig kis kockázattal tudja kipróbálni magát a célpiacon.

Az Antec Core HS különlegessége a felcsúsztatható, 6 hüvelykes, 1080p-s kijelzője, amely alatt egy kisebb billentyűzet rejtőzik. Ezt nem csak az előtelepített, Windows operációs rendszer vezérlésére, de a játékon belüli üzenetváltásra is használhatjuk, annál is inkább, mert a nyitott pozíció nincs hatással az eszköz gamepad részére.


[+]

A vázon belül egy AMD Ryzen 7 7840U SoC APU dolgozik 28 wattos TDP keretre konfigurálva, de utóbbi tetszőlegesen csökkenthető. Az effektív 7,5 GHz-es, LPDDR5X szabványú rendszermemória kpacitása 16 vagy 32 GB lehet, az adatokat pedig M.2 2280-as formátumú, akár 4 TB-os SSD tárolhatja, miközben az eszköz támogatja a Wi-Fi 6E-t, illetve 46,2 Wh-s akkumulátorral rendelkezik. Szoftveres szinten természetesen elérhetők az AYANEO megoldásai.

Az Antec külön kiemeli, hogy a hasonló igényeket megcélző, ASUS ROG Ally és Lenovo Legion Go rendszerekkel ellentétben megengedik az AMD gyári terméktámogatásának telepítését, tehát az ügyfeleik azonnal megkapják a legfrissebb eszközillesztőket, közvetlenül az AMD-től, nem kell várni a külön gyártói csomagra.

A fekete és fehér színben elérhető Antec Core HS alapkonfigurációja 16 GB memóriát és 512 GB-os SSD-t kap, amiért 500 dollárt kell fizetni, de 700 dollárért már 32 GB RAM és 2 TB-os SSD jár.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.