Augusztus 13-án az új Pixel 9-es okostelefonok és az új hajlítható Pixel Fold bemutatása mellett frissítette kiegészítőkínálatát is a Google. A Pixel Watch 3 és a Pixel Buds Pro 2 is megkapta hivatalos premierjét, az óra egyből két méretben az eddigi egy helyett. A 41 milliméteres alumínium tokozás mellett elérhető már a 45 mm-es verzió is, színben matt fekete vagy csiszolt ezüst a választék. Az óratest alumínium, a gyári szíj pedig fluoroelasztomer (szilikon). Mindkét méret 12,3 milliméter magas, a kisebb óra 31 gramm szíj nélkül, a nagyobbik 37 gramm.

Nincs eltérés a kijelzőkben sem, 1 és 60 Hz közötti frissítésre képes LTPO AMOLED panelt tud felmutatni mindkét új Pixel Watch, az ígért maximális fényesség 2000 nit, az AoD-n pedig a minimum 1 nit. A panelt ívelt Corning Gorilla Glass 5 edzett üveg védi. A képpontsűrűség mindkét modell esetén 320 ppi, így az 1,2”-es és 1,4”-es panelen eltér a felbontás, de ugyanolyan élesen látszik minden.

Hirdetés

[+]

A hardver nem változott, a Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 chip köré épül az óra, van szívritmus monitor, EKG, véroxigén-szint mérő, bőrhőmérséklet mérő és GPS (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou, QZSS) is, újdonság az UWB. A Pixel Watch 3 így az első androidos óra, melyben van ultra szélessávú chip, ezt a telefon vagy az elhagyott óra megkeresésére, illetve a későbbiekben potenciálisan autókulcsként is lehet használni. Adott az NFC, a Bluetooth 5.3 LE Audio támogatással, a kétsávos Wi-Fi és az opcionális 4G/LTE modem is az órában. Nem hiányzik az iránytű és a barométer sem.

Egymás mellett a két méret
Egymás mellett a két méret [+]

Újdonság viszont több szoftveres funkció, például a továbbfejlesztett futáskövetés, az okos tippek, a valós idejű útmutatás, a készenléti pontszám számítása. Ezekhez egy minimum Android 10-et futtató telefon és rajta a Fitbit alkalmazás is szükséges, amin keresztül edzésterveket is talál a felhasználó ha előfizet a prémiumra, illetve ezen keresztül jönnek az órára a kiértékelések vagy a reggeli jelentés. Ezek az újdonságok kicsit a Garmin óráin elérhető Body Battery funkcióhoz hasonlítanak leginkább. Friss a pulzus elvesztésének érzékeléseként fordítható Loss of Pulse Detection funkció is, amely automatikusan vészhívást indít, ha a folyamatosan monitorozott szívritmusban hirtelen megállást érzékel. A felhasználónak van lehetősége pár másodperc alatt az óra rezgésére és figyelmeztetésére reagálni és a vészhívás indítását leállítani.

Az egészségügyi adatok a Fitbitbe mennek
Az egészségügyi adatok a Fitbitbe mennek [+]

Szintén új, hogy a Pixel Watch 3 gyorsabban képes kezelni a Pixel telefonok kameráit, közvetlen elérhető az óráról a Nest kamera vagy csöngő, és a Google Térkép immáron offline is navigál. Ezekben segít a Cortex M33-as társprocesszor az órában, ami mellett 2 GB RAM és 32 GB eMMC flash tárhely is megtalálható.


[+]

Az irányítás érintés mellett az oldalsó gombbal és tekerhető koronával történhet, van beépített mikrofon és hangszóró az órákon és a Google büszke az eszköz haptikus visszajelzéseire is, prémium rezgésnek nevezi őket. Megvan az 5ATM és IP68 védelem, úgyhogy bírja a vizet is a Pixel Watch 3, az üzemidő pedig egy, maximum másfél nap. Ezt a kisebb modellben 307 mAh-s, a nagyobb esetén 420 mAh-s teleppel éri el, USB-C végű vezetékmentes töltőn lehet energiával újratölteni, nagyjából 80 perc alatt.

Színes szövet és fém szíjak külön megvásárolhatók lesznek az órához
Színes szövet és fém szíjak külön megvásárolhatók lesznek az órához [+]

A hazai értékesítéshez a Yettel, az Alza és az eMAG van megjelölve hivatalos partnerkereskedőként a Google által, itthon az LTE-képes 41 mm-es órát 154 990 forintos, az LTE-s 45 mm-es verziót 174 990 forintos áron lehet előrendelni jelenleg. A kiszállítás dátumát szeptember 10-re írják a magyar webshopok, ez a nemzetközi megjelenés dátuma is.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.