Szeptember 26-tól kerül forgalomba a Google új fülhallgatója, a Pixel Buds Pro 2, mely az első Tensor lapka köré épülő audiokiegészítő. A friss Pixel Buds Magyarországon is megjelenik hivatalosan a Yettel, az Alza és az eMag kínálatában porcelán és szürkészöld színben, az ár pedig 104 990 forint hivatalos forgalmazásban.

Hirdetés

A hazánkban is elérhető színekA hazánkban is elérhető színekA hazánkban is elérhető színekA hazánkban is elérhető színek A hazánkban is elérhető színek (forrás: Google) [+]

A Tensor A1-nek köszönhetően a fülhallgató állítólag kétszer jobb zajszűrésre lesz képes, mint a 2022-es Pixel Buds Pro. Ezt másodpercenként hárommilliós mintavételezéssel dolgozó ANC-vel és a 400 Hz és 2 kHz közötti tartományban megszólaló hangok pontosabb elfojtásával éri el a fülhallgató. A Google szerint ráadásul egész nap kényelmesen viselhető is marad az eszköz, 45 milliónyi fül szkennelése után alakították ki formáját, az illeszkedést pedig négy különböző méretű cserélhető szilikonharang is segíti. Két 11 mm-es hangsugárzó dolgozik a Pixel Buds Pro 2-ben, van térhangzás és fejkövetés is, viszont nincs sehol feltüntetve, hogy az SBC és az AAC mellett támogat-e az eszköz magasabb felbontással dolgozó kódolást, például aptX-et vagy LDAC-ot. A Bluetooth LE Audio elvileg támogatott, a hívásokhoz pedig a Bluetooth szumagper szélessáv is. Adott a multipont kapcsolat lehetősége is.

A 11 mm-es dinamikus meghajtó új magaskamerát kapott
A 11 mm-es dinamikus meghajtó körül új, a magas hangokat tisztábban visszaadó kamrát alakítottak ki [+]

IP54-es védelmet élveznek a fülesek és IPX4-es védelmet a tok, előbbi 22,74 x 23,08 x 17,03 milliméter és 4,7 gramm, utóbbi 49,9 x 63,3 x 25 milliméter és 65 gramm. A tok tölthető USB-C kábellel és Qi vezetékmentes töltővel is. Az üzemidő ANC-vel 8 óra, nélküle 12 óra, a tok pedig akár 48 órányi teljes üzemidőt biztosít.


[+]

Bluetooth 5.4-es kapcsolatot használ a Pixel Buds Pro 2, működik iOS-szel és Androiddal is, a minimum rendszerkövetelmény Android 6.0. A beépített három mikrofon segítségével elérhető a Gemini, amennyiben a csatlakoztatott telefon képes a futtatására és kérdéseket lehet feltenni a Google AI-nak anélkül, hogy az ember elővenné a telefonját. Ha van Google One AI Premium előfizetés, akkor pedig a Gemini Live nevű élő beszélgetésre képes modellel is lehet csevegni a Pixel Buds Pro 2 segítségével egye egyszerű hangparancs (Hey Google, let’s talk live!) kimondása után, de a Gemini ilyenkor is a telefonon keresztül dolgozik aktív internetkapcsolat mellett.


[+]

Az új Pixel Buds kompatibilis a Google készülékkeresővel, és a tokba beépítettek egy apró hangszórót, mely a telefonunk segítségével megszólaltatható a könnyebb megtalálás érdekében. A fülhallgatókban van infravörös közelségérzékelő az automata lejátszás/szünet funkcióhoz és frissült a Pixel Clear Calling funkció, ami tisztább telefonbeszélgetéseket ígér a frissített háttérzaj-szűrő algoritmussal.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.