Hirdetés

Bevezető

Új helyzet adódott. Felkeresett a Buybestgear, hogy látják ám, hogy mi szoktunk elektromos biciklikkel is foglalkozni, ezért aztán küldenének egyet. Válasszak. Ó, gondoltam, akkor itt az idő, hogy ezúttal ne arra hagyatkozzam, amit tukmálnak rám, hanem az eddigi tapasztalatok fényében a kínálatból magam szemezgessek, hogy egy olyan bringa jusson el ide, amiről tényleg érdemes írni és papíron legalábbis kipipálja mindazon elvárásaimat, amelyek egyre konkrétabbak most már tucatnyi ilyen termék kipróbálása után.


[+]

Az eredmény egy Vakole C020 Max képében realizálódott. Ez a kerékpár azt ígéri, hogy nyomatékszenzoros megoldással adagolja az erőt, elöl-hátul kapott egy 750 wattos agymotort, vannak rajta hidraulikus fékek, össze lehet csukni, a hatótáv rásegítéssel 80-120 kilométeres a 20 Ah-s Samsung akkuknak köszönhetően, valamint 4A-s töltővel relatív gyorsan tele is lehet rámolni árammal, illetve elöl-hátul van neki teleszkópos felfüggesztése. Ilyen erős bringa nyomatékszenzorral? Lehet, hogy ez megoldja a hasonló képességű, de pedálszenzoros jószágok összes problémáját, ami a kezelhetőséget és az adagolhatóságot illeti?


[+]

Egy dolgot azonban nem vettem figyelembe: ez a bringa még a 20 inches kerékméret ellenére is bődületes méretű. Kapásból 43,5 kilogrammot nyom a mérlegen, ha az akku is benne van a vázban, így aztán az összecsukhatóság nem feltétlenül arra lesz jó, hogy berakjam egy autó hátuljába (mert még kettéhajtva is jelentős kiterjedésű), hanem inkább arra, hogy kisebb helyet foglaljon a garázsban. És ez a tömeg persze arra is jó, hogy a szokásos 120 kilogrammos terhelhetőség itt 150 kilogrammosra növekedett, amit nem csak a drabális váz indokol, hanem a tényleg rendelkezésre álló 85 Nm-es nyomaték is aláhúz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.