Hirdetés

Még az év elején számoltunk be a binaris CUDA állományokat futtató ZLUDA projekt harmadik verziójáról, amely AMD GPU-kon tette lehetővé az egyes CUDA programok futtatását. Az utóbbi cég jó ideig pénzelte is a projektet, de később kihátrált mögüle, aminek az lehetett az oka, hogy időközben a HIP nagyon sikeressé vált, így már nincs szükségük a ZLUDA-ra. Ettől függetlenül a harmadik kiadás megjelenését nem akadályozták meg, ezt konkrétan egy e-mailben is engedélyezték.

Most a ZLUDA fejlesztője bejelentette, hogy az AMD megkérte a GitHubra feltöltött kód eltávolítására, aminek természetesen eleget is tett. Elmondása szerint az AMD jogi osztálya azt állítja, hogy a korábban kapott, engedélyként szolgáló e-mail jogilag nem kötelező érvényű. Ez reális is lehet, emiatt nincs is értelme szembemenni az AMD kérésével. Azt nem tudni, hogy az említett cég miért gondolta meg magát.

A jó hír, hogy a ZLUDA élni fog, mivel a fejlesztés visszatér majd egy korábbi kódbázishoz, ami még az AMD támogatása előtti időkből származik. A részleteket a fejlesztő később jelenti be.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.