Hirdetés

A Solidigm a Santa Clara-i FMS 2024 Summit (Future of Memory and Storage) rendezvényen lerántotta a leplet egy üzleti besorolású, 3D QLC NAND flash lapkákat használó SSD-ről, ami U.2-es formátumban érkezik, és nem kevesebb, mint 122 TB-os kapacitással büszkélkedhet.


[+]

A x4-es PCI Express 4.0 interfésszel dolgozó konstrukció a D5-P5336 sorozatú meghajtók legnagyobbikaként mutatkozott be, és prototípusai gond nélkül üzemeltek a kiállított, 2U magas rackmount szerverben. Az előzetes mérések szerint a hardver szekvenciális olvasásban/írásban 7186/3307 MB/s-os sebesség elérésére képes, miközben kis adatblokkok olvasásakor 1 269 000 IOPS-ot tud produkálni, 512-es queue depth mellett.


(forrás: AnandTech) [+]

Az egyelőre még kérdéses, hogy a fedélzeten szolgálatot teljesítő NAND lapkák ugyanazok a 192 cellarétegű darabok-e, mint a széria szerényebb tárhelymérettel megáldott képviselőinél, mindazonáltal az SK hynixnek már van 238 cellarétegű megoldása, így akár ezekre is épülhet a várhatóan 2025 első felében debütáló újdonság.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.