Hirdetés

A Google nagyjából 11 éve kínál különböző formában Chromecasteket, amelyekből összesítve hozzávetőleg 100 millió példány talált eddig gazdára, de a keresőóriás úgy látta jónak, hogy ideje kivégezni ezt a terméskálát. A legutolsó Chromecast egyébként 2022-ben jelent meg, és jelenleg még élvezi is a terméktámogatást, de nem tudni meddig.

A vállalat azért hoz egy alternatívát is, amely a Google TV Streamer nevet viseli. Dizájnban ez inkább hasonlít egy set-top boxhoz, a teljesítményéről pedig csak annyit árult el a cég, hogy a Chromecast with Google TV-nél 22%-kal gyorsabb, miközben 4 GB memóriája és 32 GB NAND flash adattárolója van. További adalék a Gigabit Ethernet, ami jól kiegészíti a Wi-Fi 5 és Bluetooth 5.1 szabványt használó modult, emellett HDMI 2.1a kimenetet és Dolby Atmos támogatást is kapott a friss szerkezet, sőt, USB Type-C is található rajta, amin keresztül el is látható árammal.

A csomag része a távirányító, illetve integrálva van a Gemini AI is. Mindezért 100 dollárt kell majd fizetni, a megjelenés pedig szeptember 24-én esedékes.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.