Hirdetés

Évekig ment Kínában a töltésteljesítmény-licit, és több készülék dobozába került már 240 wattos adapter, amivel 10 percen belül meglett a teljes töltés. A teljesítménynövelés viszont az extra védelem és komponensek miatt kapacitáscsökkentéssel járt: míg a 150 wattos Realme GT 5 5240 mAh-s, addig a 240 wattos GT 5 4600 mAh-s telepet kapott. Az elmúlt év pedig inkább és helyesen a kapacitásnövelésről szólt, nem pusztán fizikailag terebélyesebb akkumulátort pakolva a házba, hanem nagyobb energiasűrűségre fókuszálva. A BBK-s társ OnePlus Ace 3 Pro 6100 mAh-s CATL telepet használ 100 wattos töltéssel, amivel bő fél óra 1-től 100%-ig jutni, ez pedig még mindig kellően gyors.


A Realme GT5 150 és 240 wattos töltéssel is elérhető [+]

A Realme következő csúcskészüléke a GT7 Pro lesz IP69-re növelt por- és vízállósággal, valamint ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, írja a Weibón Digital Chat Station. Az év végére tippelt bemutatón a márka 300 wattos szupertöltése is bemutatkozhat, viszont a két premier nem egy készülékben lesz: kisebb teljesítménnyel kell a GT7 Pro beérje, és még kérdéses, hogy a Realme a 300 wattos megoldást mikor vezeti be, ha egyáltalán.

Demószinten egyébként már a Redmi is villantott 300 wattos töltést: ott egy 4100 mAh akkumulátor jutott 1-től 100%-ig 5 percen belül, viszont ezt a megoldást a Xiaomi még nem rakta megvásárolható dobozba, és kérdéses, hogy anyagilag, illetve a töltésidőn pár percet nyerve megéri-e, főleg, ha ez kapacitásvesztéssel jár. Mondjuk, ettől még egy különkiadással pont megérheti elsütni a dolgot és behúzni egy rekordot, és az ilyesmiben a Realme GT és a GT Neo széria rendszeresen érdekelt.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.