Hirdetés

Sajtóközleményben jelentette be az Ulefone a Tab A11 Pro táblagép értékesítésének kezdődátumát. Ahogy a strapabíró vonal felső szegmensét képviselő új Armor telefonok, ez is augusztus 19-től lesz kapható a márka AliExpress boltján keresztül. Egyelőre csak helyfoglaló árak vannak feltüntetve, ezek 143 ezer forinttól 171 ezerig terjednek attól függően, hogy 128 vagy 256 GB tárhelyet választ a vásárló, illetve billentyűzetes tokot is rendel-e a tablettel. Az árak még nem véglegesek, a gyártó azt szokásához hűen később fogja közölni. A jelenlegieknél alacsonyabb árakra számíthatunk, a márkánál jellemzően jóval a végleges ár fölöttivel szokták értékesítés előtt bejelenteni cuccaikat.

Reklám- és bloatware mentes Android 14-et ígér a Tab A11 Pro. Kérdés, hogy kap-e frissítést?
Reklám- és bloatware mentes Android 14-et ígér a Tab A11 Pro. Kérdés, hogy kap-e frissítést? (forrás: Ulefone) [+]

A Tab A11 Pro sötétszürke alumínium házban érkezik majd, 7,6 milliméteres vastagsága és 500 grammja átlagosnak mondható. A kijelző 11 hüvelykes IPS LCD panel a táblagépben, felbontása 1920 x 1200 pixel, frissíteni pedig 90 Hz-en tud. Nem feltétlenül jellemző a kisebb kínai márkákra, de a Tab A11 Pro már Widevine L1-es biztonsági szinttel kerül forgalomba, így nagy felbontásban lehet rajta SVoD tartalmakat fogyasztani. Az Ulefone büszke erre, ahogy a táblagépben sztereóban megszólaló hangszórónégyesre is.

A Tab A11 Pro legfontosabb specifikációi
A Tab A11 Pro legfontosabb specifikációi (forrás: Ulefone) [+]

A hardver nem meglepő módon MediaTek SoC köré épül, a Helio G99-et választották a Tab A11 Pro agyaként. A 6 nanométeres lapkát már láttuk a Redmi Padban dolgozni, vagy például az Ulefone Note 17 Pro telefonban is, belépőszinten elfogadható sebességet biztosít, de már nem mai csirke. Jó pont, hogy friss Android 14-gyel érkezik a táblagép, és 8 GB LPDDR4x memóriával. A tárhely UFS 2.2-es és a 128 vagy 256 GB bővíthető microSD-vel akár 1 TB-ig. Van lehetőség virtuális memóriaként a tárhelyből akár 8 GB-ot lecsípni, így jön össze az AliExpress oldalon olvasható 12 GB és 16 GB RAM.


[+]

Ugyan 5G-s kapcsolat nincs, de SIM-kártyát fogad a tablet és 4G hálózatokon kommunikál, megvan a hazai sávok támogatása is. A Wi-Fi modem Wi-Fi 6-os, a Bluetooth 5.2-es. Van GNSS vevő is a készülékben, ami GPS, GLONASS, Galileo és BeiDou konstellációkkal képes kommunikálni, igaz, csak egy sávon. SIM-kártyából is kettőnek van hely a táblagépben (és mellettük még a microSD-nek), de a termék adatlapja szerint egyszerre csak egy SIM-mel képes hálózatra kapcsolódni a Tab A11 Pro, a másik stand-by módban van addig.


[+]

Adott az USB-C csatlakozó (USB 2.0), van 3,5 mm-es fülhallgató jack is és a kereten egy pogo pines csatlakozó. A beépített akkumulátor 8800 mAh-s, ezt 18 wattal lehet tölteni, megfelelő adapter a dobozban jár hozzá. Kamerából kettő van, egy 16 megapixeles került a hátlapra LED villanóval, egy 8 MP-es az előlapra.


[+]

Az A11 Pro tablet mellett egy sima Tab A11 is piacra kerül, ugyanaz a méret és ugyanaz a funkcionalitás jellemzi, de a MediaTek chip helyett egy Unisoc T620-szal kell beérni. RAM-ból pedig csak 6 GB-ot kínál az alapmodell, ami Android 14-gyel a fedélzeten már felveti a használhatóság kérdését.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.