Hirdetés

Az Intel az előző héten jelentette be, hogy hivatalosan is beazonosították az egyes CPU-ik stabilitási gondját, így augusztus közepén érkezik is egy javítás, amit az alaplapgyártók új BIOS-ok formájában fognak biztosítani. Ugyanakkor eddig nem volt szó arról, hogy mihez lehet kezdeni a már degradálódott processzorokkal, amelyek szimplán szoftveresen nem hozhatók helyre.

A Santa Clara-i óriáscég most bejelentette, hogy két évvel kiterjesztik minden 13. és 14 generációs asztali Core processzoruk a garanciaidejét, ami a dobozos termékekre vonatkozik, de közvetve a gyártópartnereket is érinti, viszont utóbbi esetben nem az Intelhez kell fordulni ügyintézésért, hanem az adott rendszer gyártójához.

A vállalat reagált a sajtóban felmerült oxidációs problémára is, amely kapcsán elmondták, hogy ezt még a 2022-es év végén azonosították, és az idei esztendő elejére eltávolították az ellátási láncból az érintett modelleket. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy az előző év során ezek a hibásan legyártott termékek megtalálhatók voltak az üzletekben, így nem kizárt, hogy valamekkora mennyiség eljutott belőlük a felhasználókhoz. Azt nem tudni, hogy ezekkel a beazonosítottan gyárilag hibás processzorokkal mi lesz, jelen állás szerint, ha a megnövelt garanciaidőn belül instabillá válnának, akkor a cég cseréli őket.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.