A Qualcomm még tavasszal mutatta be a Snapdragon X szériát, amelyre számos notebook érkezett a nyár folyamán. Ezek egyelőre nem a Copilot+ képességekkel, hanem az üzemidővel tűnnek ki, viszont az árazásuk igencsak elrugaszkodott, hiszen 1000 dollár fölött szerezhetők be.

Hirdetés

Sajnos emiatt olyan nagyot így nem mennek a kasszáknál, de mentségükre legyen mondva a Microsoft sem készült el időben a szükséges szoftveres háttérrel, tehát az ősszel véglegessé váló, 24H2-es Windows 11 frissítés még segíthet rajtuk.

Cristiano Amon, a vállalat vezetője ugyanakkor jövőre továbbmenne, és 700 dollártól tenné elérhetővé az egyes Snapdragon X modellekre épülő notebookokat, ami azért jelentősen barátibb ár, így az érdeklődés is nagyobb lehet majd. Nem beszélve arról, hogy addigra az új Windows 11 verzió is kiforrja majd magát, amire alapvetően szükség lenne az integrált NPU működéséhez.

Ráadásul az NPU kapcsán a cég azt ígéri, hogy ennek a teljesítményét nem fogják csökkenteni, tehát a 700 dolláros notebookokban is ugyanaz a részegység dolgozik majd, mint a drágább opciókban. Mondjuk ez abból a szempontból nem nagy vállalás, hogy a jelenlegi hardver 45 TOPS-ra képes, és a Microsoft a Copilot+ minősítéshez minimum 40 TOPS-ot követel.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.