Hirdetés

Február 25-én, még az MWC-n jelentette be a HMD, hogy együttműködnek a Mattel Barbie márkájával és megcsinálják használható mobilkészülékként az ikonikus játékbaba kagylótelefonját. Az egy dolog, hogy lekéstek a Warner Barbie című filmjének pezsgéséről úgy bő egy évvel, de a 108 eurós ár is kicsit túlzásnak tűnik a várható hardver fényében.


[+]

A Barbie mobil ugyanis egy 22 nm-es, 1 GHz-es Cortex-A7 maggal dolgozó Unisoc T107 köré épül majd, lesz benne 48 MB operatív memória és 128 MB tárhely. Legalább ez bővíthető 32 GB-ig microSD-vel. A belső kijelző 2,8 hüvelykes TFT LCD (240 x 320 pixel, 4:3, 143 ppi) panel, a külső pedig 1,77 hüvelykes ugyanezzel a felbontással, de monokrómban. A kedvcsináló fotóból úgy tűnik, hogy a fedlap tükörként is használható borítást kap és természetesen egy Barbie logó is ott figyel majd rajta.

A HMD által közzétett kedvcsináló fotó
A HMD által közzétett kedvcsináló fotó (forrás: Twitter) [+]

A telefon kezel majd két SIM-kártyát, van rajta LED villanó és egy kamera is, utóbbi várhatóan 0,3 megapixeles felbontásban tud majd fotózni, legalábbis a finn Multitronic által idő előtt fellőtt termékoldal szerint. Ha ez ismerős, nem véletlen, az általunk is tesztelt Nokia 2660 Flip pontosan ugyanezt nyújtja. A 91Mobiles információi szerint a HMD az augusztusi bejelentés után szeptember 8-án, az IFA után már értékesíteni is fogja a Barbie telefont, melyre az okostelefon chic helyetteseként hivatkozott a Mattel fejese.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.