Hirdetés

Nem semmi, hogy az összecsukható Vivo X Fold3 Pro házába 5700 mAh-s telep fért 100 wattos gyorstöltéssel, és messze még a kínai akkufejlesztési verseny vége. Az anódoldalon megnövelt szilíciummal dolgozó telepek nagyobb energiasűrűséggel, így ugyanakkora méretben nagyobb kapacitással rendelkeznek, így kerülhetett a szintén BBK-s OnePlus Ace 3 Pro 207 grammos házába 6100 mAh-s telep 763 Wh/l energiasűrűséggel. Sok gaming telefon persze ennél is nagyobb akkumulátort használ, így a Nubia Red Magic 9 Pro, de hát ott a hatalmas ház mellett több a hely a kamerákon való spórolás miatt is.

A Find X7 Pro
A Find X7 Pro (forrás: Oppo)

Egy fotós-videós vonalon abszolút csúcskategóriás telefon viszont meghálálja a legújabb akkutechnológiák használatát, és épp erre készül az Oppo Find X8 Ultra is, a kapacitást ráadásul úgy növelheti egy év alatt 5000-ről 6000 mAh-ra, hogy a háza még vékonyabb is lehet, hangzott el a Weibón. Ez a telefon is azt a Gleccserakkumulátor fantázianevű megoldást használhatja, amit a OnePlus Ace 3 Pro, és várhatóan a OnePlus Open 2, másik nevén az Oppo Find N4 hajlítható, és a nagyjából 6000 mAh akár konkrétan azt a 6100 mAh-s telepet is jelentheti, amit az Ace jelenleg is bevet.


Változatlan telepmérettel és töltésrátával érkezhet a Galaxy S24 Ultra folytatása [+]

Ám nem minden akkumulátoros pletyka örömhír: a nyugati márkák konzervatívak, ha kapacitást és töltésteljesítményt illető fejlesztésekről van szó, és Ice Universe úgy hallotta: a Galaxy S25 Ultra marad az 5000 mAh-nál és a 45 wattos töltéslimitnél. Ez egyre kevésbé versenyképes, viszont nem feltétlenül fér hozzá az Apple, a Samsung vagy a Google azokhoz a fejlett technológiákhoz, amelyekkel a Kínai Népköztársaság rendelkezik, és míg az Egyesült Államok és stratégiai partnerei chipes és gyártósori technológiák korlátozásával próbálják Kína technológiai fejlődését kordában tartani, akkumulátoros oldalról az utóbbi hatalomnál van az előny. Ebbe beleértendő számos nyersanyag, azok feldolgozása, az anód és a katódgyártás, valamint a költséghatékony cellagyártás feletti dominancia, bár ennek lazítására is vannak törekvések.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.