Bevezetés, doboz, külső

649 990 forint. Hagyok időt megemészteni. Ennyibe kerül a 2024-es iPad Pro 13”-es változata alap kiszerelésben 256 GB tárhellyel, kizárólag Wi-Fi kapcsolattal. Ha kell az 5G, akkor az plusz 100 000, ha kellene ceruza, akkor minimum 36 990, de legyen már Pro az is, szóval inkább 62 990. Jöhet egy tok is billentyűzettel (Magic Keyboard, 169 990) és mondjuk vegyünk egy alap 20 wattos fali adaptert is, mert a dobozban nem lesz, az úgy még plusz 9990. Most tartunk 892 960 forintnál (5G-vel meg 992 960 lenne). Viszont ha nem az alapmodellre megyünk rá, hanem a kimaxolt 16 GB RAM-mal, 2 TB tárhellyel és nanotexturált üveggel szerelt modellre, akkor csak az iPadért kell 1 299 990 forinttal számolnunk. Az iStyle árulja mindegyik modellt, hozzánk is ők küldték tesztre a csomagot.

Ez itt 892 960 forintnyi iPad
Ez itt 892 960 forintnyi iPad [+]

Szóval nem, nem lett olcsóbb az Apple csúcskategóriás táblagépe, ami átvette az Air helyét a portfólióban. Egyrészt ez a legvékonyabb iPad (281,6 x 215,5 x 5,1 milliméter), másrészt ez az a csúcstechnika, amit az Apple a tabletek terén prezentálni szeretne. Jelentősen nem változott a külső megjelenés, a gombok ugyanott vannak és ugyanannyi van belőlük, az USB 4-es csatlakozó is megmaradt, a 3,5 mm-es nem tért vissza. A hátul található mágneses csatlakozókkal tapadhat az iPad kiegészítőkhöz, keretére pedig felülre mehet az Apple Pencil.


[+]

Ezt a gépet is már fekvő tájolású használatra szánja az Apple, a Face ID arcfelismerő rendszerrel egybeépített előlapi kamera ugyanis a hosszabb oldalra került a káván. Viszont kicsit olyan, mintha a hátlapot tervező részlegnek nem szóltak volna erről, a hátlapon az almás logó még mindig az álló tájoláshoz igazodik, de a teszthez kapott tok külsején már a fektetve van. A hátlapon a kamerasziget maradt a felső sarokba tolva, de lekerült az ultraszéles egység, csak egy széles látószögű kamera, egy LED villanó és egy LiDAR szenzor van.


[+]

Az alumínium unibody ház úgy tűnik, mintha egybe lenne öntve a kijelzővel, nincsenek illesztési hézagok a kijelzőnél, nincs recsegő hang, ha megszorítjuk vagy kicsit megpróbáljuk meghajtani a tabletet. Nincs IP-védettség, amit a Samsung felsőkategóriás táblái már biztosítanak, és nincs hely SIM-nek sem, csak eSIM-et kezel az iPad Pro, és azt is csak a Cellular modellek!


[+]

Az összeszerelési minőség remek, 579 grammjával pedig önmagában nem nehéz a tablet méretéhez képest. Ám ha rácsapjuk a billentyűzettel és touchpaddel, illetve egy plusz USB-C csatlakozóval szerelt Magic Keyboard kiegészítőre, már 1246 grammnál tartunk majd. Apple Pencillel 1266 grammnál. Ez pontosan annyi, mint az alapkiszerelésű M3-as MacBook Air.

A dobozban csak egy 1 méteres, mindkét végén USB-C kábel van tartozékként
A dobozban csak egy 1 méteres, mindkét végén USB-C kábel van tartozékként [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.