Online termékbemutatót tartott a ZTE alá tartozó Nubia, ahol az aktuális csúcsmobiljukat, a Z60 Ultrát emelték még magasabb szintre, mellette pedig frissítették a kedvezőbb árú, de kamerás képességeiből nem áldozó S-szériát is, új tag a Z60S Pro. A készülékek viszonylag hamar, két héten belül megérkeznek az EU-s piacra is.

A Z60 Ultra Leading Version nem hoz változást kívülről és funkcionalitásban. Viszont a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-as SoC processzorának Cortex-X4-es erőmagját emelt órajelen (3,4 GHz) használja a telefon, míg az Adreno 750-es GPU-t 1 GHz-en. A Nubia szerint a termékfrissítés azért volt fontos, mert így az AI feladatok ellátásában még jobb lett a telefon, akár tízmilliárd paraméterrel rendelkező folyamatot is le tud futtatni lokálisan.

Z60 Ultra Leading Version
Z60 Ultra Leading Version [+]

De természetesen besegítenek a képalkotásba is az algoritmusok. A 6,8 hüvelykes AMOLED kijelző (FHD+, 120 Hz) alá épített 12 megapixeles előlapi kamera például új zajmentesítő eljárással fotóz, elvileg sokkal tisztább képeket biztosítva végeredményként. A hátlapon a Sony új 9-es érzékelője dolgozik a 35 mm ekvivalens főkamerában, az ultraszéles pedig megnövelt apertúrát kapott, a teleobjektívhez viszont csak feldolgozás szintjén nyúltak. Az új NeoVision AI Photography System 2.0-nak hívott rendszer tisztább fotókat és jobb hibrid / digitális nagyítást ígér.


[+]

A telefon Android 14-es rendszerrel érkezik a piacra, rajta a MyOS 14.5-ös felület. Az aksi maradt 6000 mAh-s, a töltés pedig maximum 80 watt vezetékkel. Európában 729 eurós áron indít a telefon 8/256 GB-os kiszerelésben, a mai nappal megnyílik az előrendelés lehetősége, az értékesítés pedig augusztus 12-én startol. A 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel szerelt legdrágább változat 979 euróba kerül. Az árból az ULTRA50 kuponkóddal 50 euró lefaragható az augusztus 12-ig tartó előrendelői időszakban.

[+]

Visszafogottabb a Z60S Pro, cserébe kedvezőbb áron indít. A Snapdragon 8 Gen 2-es processzorral szerelt készülékben a hátlapi kameraszigeten változtattak, a 35 mm ekvivalens főkamera nagyobb érzékelőt (Sony IMX906, 1/1,56″) és szélesebb blendét (f/1,56) kapott. Emellett érkeztek ebbe a modellbe is új AI-t használó képalkotó algoritmusok, például mágikus radír, a csillagképeket szebben kirajzoló éjszakai égbolt fotós mód, jobb zajszűrés. Újdonság a 65:24-es ultraszéles mozis formátumban való rögzítés lehetősége is.

A Z60S Pro kamerarendszere
A Z60S Pro kamerarendszere (forrás: Nubia) [+]

Maradt a Z50S Próból a 6,78 hüvelykes AMOLED kijelző (FHD+, 120 Hz), ám az előlapi kamera itt a képernyőbe lyukad, nincs a panel alá rejtve. A hátlapon nem változtattak a 8 megapixeles teleobjektíven és az 50 megapixeles ultraszélesen sem, utóbbiban van autofókusz, így makrófotózásra használható. Az 5100 mAh-s akkumulátor és a 80 wattos töltés is ismerős lehet tavalyról. A telefon Android 14-es rendszerrel és MyOS 14.5-ös felhasználói felülettel kerül piacra. A Z60 Ultrán és a Z60S Prón is található egy programozható funkciójú csúszka a keret jobb oldalán.

[+]

A Z60S Pro előrendelése is a mai nappal indul, az értékesítés pedig augusztus 12-én. A legolcsóbb modell a 12/256 GB-os változat 669 euróért, a legdrágább pedig a 16/1024 GB-os 869 eurós áron. A Z60S Pro esetén a PRO70 kóddal az előrendelési időszakban augusztus 12-ig 70 euró kedvezményt lehet a telefonra szerezni, és a készlet erejéig egy egyszerű vezetékmentes fülhallgatót is ad a gyártó ajándékba a telefonhoz.

Z60S Pro elölről
Z60S Pro elölről (forrás: Nubia) [+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.