Bevezető, doboz, külső

A Nothing első terméke az Ear (1) volt, egy száras kialakítású TWS fülhallgató. Aztán jött tőlük telefon is, majd újabb fülhallgatók, az Ear (2) és az Ear (stick). A logikus az lenne, ha az új fülesek akkor Ear (3) és Ear (4) néven futnának, de irányt váltott a márka a termékpozicionálással és hasonlóan telefonjaikhoz, A betűvel különbözteti meg a kedvezőbb árú modellt. Lőn tehát Nothing Ear és Nothing Ear (a). Előbbi 62 460 forintos ajánlott áron fekete és fehér színben, utóbbi 42 818 forintért rendelhető a gyártói webshopból, de itt a monokrómia helyett választhatunk sárga színű fülest is.

Az Ear feketében, az Ear (a) fehérben jutott el hozzánk
Az Ear feketében, az Ear (a) fehérben jutott el hozzánk [+]

Az árkülönbség nem indukál eltérést a csomagolásban, ugyanolyan feltépős papírdobozban érkeznek a fülesek, mellettük rövid USB-C töltőkábel, S és L méretű gumiharang pár, mert az M-es ott van a vetőcsőn alapból. Mindkét modell in-ear kialakítású, tehát a hallójáratban ülnek gumiharanggal, és mindkettőnél szár lóg ki a fülből, amit lehet csipkedni, ezzel parancsokat adva a füleseknek.

A doboz tartalmát illetően nincs különbség
A doboz tartalmát illetően nincs különbség [+]

Első blikkre nincs eltérés az Ear és az Ear (a) külsejében, de ha egymás mellé tesszük a kettőt, feltűnik, hogy az Ear szára egy milliméterrel rövidebb. Hogy pontosak legyünk, ez valójában másfél milliméter, mert az Ear (a) 30,9 x 21,7 x 24,3 mm, az Ear pedig 29,4 x 21,7 x 24,1 mm. Emellett más a mikrofonok elhelyezése is, az Ear fején pedig van egy szellőzőnyílás is, ami segít a nyomáskiegyenlítésben, így elkerülve a hosszabb használat alatt is az érzést, hogy eldugult a fülünk. Az Ear egyébként 0,18 grammal könnyebb is mint az Ear (a), de utóbbit sem igazán érzi az ember fülében a maga 4,8 grammjával.

A száron apró felirat hirdeti a típust
A száron apró felirat hirdeti a típust [+]

[+]

A töltőként is funkcionáló hordozó bölcső érdekes mód az Ear (a) esetén kisebb és könnyebb (47,6 x 63,3 x 22,7 mm és 39,6 gramm), a transzparens dizájn ugyanúgy megvan. A súlykülönbség oka lehet, hogy hiányzik a Qi vezeték nélküli töltés felvételére képes tekercs az Ear (a) tokjából, míg az Earben megvan és 2,5 wattot képes felvenni. A fülhallgatók mindkét modell esetén IP54-re vannak minősítve, a tok IP55 az Ear esetén, de csak IPX2 az Ear (a)-nál.

A Nothing Ear (a) hordtokja a kisebb
A Nothing Ear (a) hordtokja a kisebb [+]

Egységes, hogy mindkét tok fedele felfelé nyílik, van egy USB-C port vezetékes töltésre, egy gomb a párosítási módra állításhoz. Mindkét füles tudja egyébként a Google gyors párosítást. Egyezik az is, hogy a jobb és bal fülest annak színétől függően egy apró piros/fekete/fehér pötty különbözteti meg és jelzi tokban helyét.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.