Hirdetés

A ZDNet Korea riportja szerint a Samsung az év vége felé megkezdheti a 256 GB-os CXL 2.0-s memóriájának tömeggyártását, amely komoly érdeklődésre számíthat, hiszen a megfelelő képességekkel rendelkező szerverplatformokon belül hatékonyan ki lehet egészíteni vele a rendelkezésre álló rendszermemóriát.

CXL 2.0-s szabvány ráadásul komoly előny lehet, hiszen ennenk a fő újítása az 1.1-es kiadáshoz viszonyítva a switching képesség, ami lényegében a PCI Express switchek kezelését biztosítja. Itt megjegyzendő, hogy nem csak az egyszerű megoldásokra kell gondolni, amely elosztja a sávokat, hanem a komplexebb hardverekre is, amelyek arra is képesek, hogy detektálják az egyes eszközök kiesését, és ezzel lezárják a feléjük vezető sávokat. Ráadásul ma már a switchek összeköttetése is megoldható, sőt, akár több host is kiszolgálhat például egy gyorsítót, vagyis egy céleszközt.

A Samsung fejlesztéséről egyelőre nem nyilvános minden részlet, de valószínűleg az elődhöz hasonló dizájnról van szó, így x8-os PCI Express 5.0-s interfészt használhat.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.